Edző terembe járok e mellé valami küzdősport, Shotokan Karate van Shaolin vagy Wing Chun?
Már csak azért ha edzek az ne csak meg látszodjon hanem , önvédelemre/verekedésre is tudjam használni. 10 hónapja edzek , 195 cm vagyok , 86 kg. De a testzsír százalékom elvileg 6,4% amit nem tudok mire vélni mivel elvileg a magasságból -105 kg-nál szokott az embereknek 12% körüli lenni a tzs-jük ha rá edzenek. Tehát minimum 10 kg-t nem ártana majd felszednem. De rám szerintem +20 is fel jöhet. Csak nekem elég nehéz, mert én eg. évben max 7-8 kg-t tudok ha jól eszek. És már majdnem ilyesztően szálkás vagyok. Nekem személy szerint rá nézésre a fent említett 3 küzdősport tetszett a legjobban, ahogy megnéztem de sorrend szerint melyik a leghatékonyabb stíllus. Pl ha egy 140-145 kg-s kigyúrt , küzdősportoló belém köt, aztal mit csináljak. Gondolom olyan ember aki 130-140
kg-nél nehezebb már mindenképpen lomha bár lehet jó lesz az 130-nak is. De nekem van egy 206-208 cm magas , kb 130 +- kg-s volt karatés haverom, aki méretéhez képest gyors. És ő nagyon erős, ha egy vele egy kaliberű személy belém kötne nem biztos , hogy én jönnék ki jobban.
Egyértelműen shotokan karate
Önvédelemre a legjobb mert nincs semmi protektor és az edzések arra épülnek hogy minél jobban kihasználják a testi adottságait az emberek akár éleshelyzetban is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!