A kickboxot vagy a thai boxot kezdjem el, ha régebben shotokan karatéztam?
Tényleg olyan gyenge lenne a kickbox?
Igazából nem vagyok oda az ilyen thai meg ázsiai kultúrákért (japánokat azokat bírom).Szóval inkább valami európai stílust választanék
Magyar országon annyira nagy különbség nincs a 2 közt. Thai bokszban több a térdelés és a könyök meg jobban feledzik a testet.
Kick boksz meg többet alapoz a technikára.
De szerintem meny el mind 2 re nézd meg melyik jobb, hol van normális segítő kész edző és azután dönts.
Értem.A thai box keményebb,de van valami plusz a kickbox javára,ami a thai boxban nincs?
Ha a thai boxban van földrevitel,akkor ott megtanítanak esni?
Muay thai más néven thai box : A thaiföldi muay boran veresenysporttá " szelidített" formája . Tartalmaz ütéseket , rúgásokat , könyék és térdhasználatot . Megtalálható benne a klincselés ( összekapaszkodás) . Engedett hogy elkapd benne az ellenfél lábát például . Valamint nem kis hangsúlyt fektet arra hogy kitolja a fájdalomtűrő képességed határait . Kb 37-40 technika található benne .
Kickbox : Egy az 1970-es években alakult küzdősport amit annó elneveztek all style sportkaraténak . Nemcsak a boxból és karatéból merít hanem más harcművészetekből is . Ebben nincsenek a muayban megtalálható könyék és térd támadások , nem kaphatod el az ellenfeled sem ... ... ... Sokkal inkább technikusabb mint ázsiai " rokona " .
Nem keményít ki annyira mint a thai box ez igaz de kissé rugalmasabb mint thaiföldi " unokatestvére" .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!