Muay Thai vagy Box a hatékonyabb?
Nagyon jó súlyban vagy. Thaiföldön ahol a Muay-thai származik ott is hasonló súlyban vannak. Szállások, szálkás izmosak. Erős súly 75 kg tele versenyzőkkel, ellenfelekkel, partnerrel.
Aki előttem írt azzal egyet értek amit írt stílus elemzést, hogy melyik milyen
Nem is akarok lejjebb meni
kilóba hanem ennyi kilósan szeretném azt ha kevesebb lenne rajtam a zsír! És tényleg igaz az , hogy a tzs-t le tudom edzeni 16% kőrnyékére, még roszabb genetikával is 16,5-re!? Persze gondolom minimum fél év kell neki. És a wing tsun-rol én azt halottam , hogy nálunk
nem olyan jó!
Mindkettő jó,
arra érdemes menni amelyiket szívesebben csinálnád!
Az a lényeg hogy becsülettel eljárj, min heti kétszer, inkább háromszor, és legyél motivált, ne hagyd ott 2-3 hónap után. Ha ezen túl vagy, akkor szinte mindegy melyiket űzöd, csak csináld.
Nahát, milyen jó hozzászólások vannak, úgy látszik, amíg "pihentem", emelkedett a gyakori színvonala. :) Jókat írnak a fentiek, kivéve a wingtsunos #3-ast, aki vagy egy troll, vagy nem tudja, mit beszél.
#1-nek van igaza. Értelemszerűen a thai boxnak szélesebb az eszköztára, kezdve egyből a rúgással, ami utcán valljuk be nagyon hasznos (combos, térdrúgás, lábsöprés erejéig). De mivel a boxolók csak a kezükre koncentrálnak, ezért általában "ütősebbek" (szó szerint). A megoldás, ahogyan az #1 írja, el kell járni thai box előtt vagy mellett boxolni. Egyik haveromáknál van külön box edző a thai box edzésen. A mi box edzésünkre járnak thai boxolók is kicsit csiszolni a kéztechnikájukat. Más az, ha csak a kezedet használhatod.
Ami az edzést illeti: nálunk (box) az edző bá' tiltja a konditermet, de ennek ellenére a legtöbben járogatnak. Én a fegyencedzést / street workoutot azaz saját testsúlyos edzést javaslom, még a mellett is nehéz néha másnap a boxedzésen helytállni. :D
Thai boxos ismerőseim kivétel nélkül ki vannak pattintva edzőteremben, ez arrafelé szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!