A Wing Tsun miért is ítélitek el?
Amikor én csak 2 éve wing tsun-zom, vagyok 67-69 kg bár izmos eléggé. Mivel 1 éve edzek is. De már 61 kg-sen megvertem baráti de nem erős mérközésbe egy kb 133-136 kg-s 207 cm magas embert aki kigyúrt és Thai box-ra is jár . Na meg a kocsmába is a 195 magas 110 kg-s szintén elég kigyúrt embert és csak 3-mat adtam neki. Azt én meg csak 180 cm magas vagyok ,de karom az me 36-os max 36,5-ös néha! Ennyit erről nem az számít , hogy ki hány kg. Nem is értem azokat akik 80 kg főlé tömegelnek vagy egyátalán tömegelnek! Pl én a 135 kilótokkal vagy akár mr
ég többel is szét kapnálak titeket. Gyanítom , hogy innen se sok mindenki tudna meg verni!
Mert idehaza, mindent elítélnek, ami nem "tájboksz".
Az viszont tény, hogy manapság a WT már tovább fejlődött, és tény, hogy sok stílus hatékonyabb.
Nem tudom hogy ez felkérés volt-e de én nagyon szívesen kiallnék veled egy bármilyen jellegű meccsre. Ha esetleg nem csak szád van írj nyugodtan privátban.
Hogy miért ítélik el a WT-t?? Mert pl a box, thai-box, kick boxhoz képest az utcán nem sokat ér a karate és a wt. Menyj fel a netre rengeteg videó van mikor látványsportokat összeraknak igazi küzdősportolókkal és sajnos ezek nem téged igazolnak.
Mert levegőkékítő mókusbox. Ha valakit a Wing Tsunos megver, akkor valószínűleg Wing Tsun nélkül is megverte volna.
-Esetlen, instabil állás, a csoszogólépés öngyilkosság, a Biu Tze-s íjászállás pedig még viccnek is rossz. Semmi értelme, ha kipróbálnád, akkor rájönnél, hogy a térderő nem fog megtartani, hanem alapállásostul, Wu sautól, feldöntenek a falra.
-A stílus merev, egy helyben, fent tartja a fejet, előre az állat és nyitottan a nyakat, nem használ elhajlásokat és mindent védeni akar, ami a gyakorlatban piszok nehéz. És mivel nincs sparring, ha nem sikerül, akkor az első pofontól úgy meglepődik a wingtsunos, hogy oda is a bong sau.
-A támadásai egyenes íven, első szándékból mennek, egy modern cselező stílussal szemben komoly hátrányban van.
-Az ütéseknél kikapcsolják a vállat, csak könyökből indítják az ütések jó részét, ami miatt az jóval gyengébb lesz egy korrekt ütőtechnikához képest.
És akkor nem is beszéltünk a borzasztó oktatási metódusról, a sparring teljes hiányáról, és arról, hogy 1-2 év után az egész oktatásod a használhatatlan, bohóc Chi Sauról fog szólni. Persze én biztos vagyok abban, hogy te életedben nem jártál nemhogy a Wing Tsun teremnek, de még a kocsmának sem a közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!