Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szeretnék bokszolni, de kövér...

Szeretnék bokszolni, de kövér vagyok?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy szeretnék nagyon rég óta elkezdeni bokszolni, de van rajtam egy kis súlyfelesleg és hamar elfáradok, ezért nem mertem belekezdeni. Esetleg van itt valaki aki ugyanígy kezdte? Vagy van valami tippetek, hol kezdjem, mit csináljak, el merjem e kezdeni, vagy meghalok az első edzésen?

2019. márc. 8. 21:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mennyi a felesleged?
2019. márc. 8. 21:14
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl kövér de van egy kis feleslegem amit szeretnék leadni, a BMI index 28,4 ez alapján [link]
2019. márc. 8. 21:17
 3/14 anonim ***** válasza:
52%

Úgy szeretnél küzdősportra menni, hogy annyira azért nem akarod megerőltetni magad? Vagy ezt a mentalitást vagy a küzdősportokat felejtsd el. A kettő nem megy együtt.

Nyilván elfogsz fáradni, sőt sokszor meg is fognak verni. Ez ilyen.

2019. márc. 8. 21:25
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem nem, ne értsd félre, szeretnék elfáradni is edzés után, csak félek hogy 10 perc alatt belehalok, ezért kérdeztem a vépeményeteket és hogy ti mit tudtok erről az egészről vagy esetleg hol kellene elkezdenem :D viszont nem sportszerűen szeretném űzni szóval nem fognak megverni, lány vagyok egyébként
2019. márc. 8. 21:28
 5/14 anonim ***** válasza:
Nálunk volt egy gyerek, aki így kezdte el, az első edzésen 20 perc után az lett a feladata, hogy tartsa az időmérő órát, mert ahogy fogalmaztál meghalt. Rá másfél hónapra, vagy 15kg-ot adott le, mert nagyon rákattant a helyes étkezésre, plusz az edzésbe is nagyon belerázódott. Szóval semmi para, mert nem sokan nyomják végig, főleg azok akiknek nincs semmi sportelőéletük akár kövérek akár nem.
2019. márc. 8. 21:30
 6/14 A kérdező kommentje:
esetleg a helyes étkezésre ha megkérlek írnál nekem példát?:D
2019. márc. 8. 21:33
 7/14 anonim ***** válasza:

Nalunk is van egy fiu, akin +50 kilo minimum van. Ezt azert nem tamogatom, mivel tonkrecseszi az izuleteit. De amugy ott van, csinalja. Nem olyan erovel, mint a tobbiek, de ez nem is elvarhato.

Toled sem fogjak elvarni, mar azert sem, mert kezdo vagy.

Mindenki indult valahonnan.:D

En mar 5. Eve nyomom, de meg azokat a franya kilokat csak nem birtam leadni. (10kg). Sot, tobb is lett a sulyom, mivel izmot szedtem fel. Viszont sokkal erosebb lettem.

2019. márc. 8. 22:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Igazából én nem is a súlyra megyek hanem hogy meg legyek elégedve azzal amit a tükörben látok :Dment eddig mindenkinek a zöld köszi:) megy ezután is, várom a válaszokat
2019. márc. 8. 22:45
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Bokszoló lány vagyok és kb. 5-8kg súlyfelesleggel (egészséges, normál tartomány teteje) mentem el életem első ökölvívó edzésére. Egy barátnőmmel mentünk (ő tökéletes alakú lány, de nem sportolt előtte) mindketten “meghaltunk”, ha lehet kissé túlzóan fogalmazni. Ami viszont meglepett, hogy az évek alatt sok kezdő és visszatérő férfi, női sportolóval/amatőrrel találkoztam és kivétel nélkül belehalnak az első pár edzésbe, sokakat az öltözőben kell biztatni, hogy ne adják fel az elején. Akik komolyan szeretnének fejlődni, azok viszont hamar jobb szinten találják magukat, és egy idő után az edzések sem lesznek halálosak, csak kinzóak. 😂 (mondjuk szerintem akkor jó egy edzés, ha egy picit belehalok ésszerű keretek között, mert így fejlődök /nyilván mindenki értse jól a picit belehalni fogalmat/)

Először a kajára is figyelhetsz, ha neked úgy könnyebb: lassú felszívódású szénhidrátok, fehérje, rost. Cukor, fehér liszt kuka.

Talán ugrálókötelezés otthon, vagy kocogás, később futás is segíthet, mert ez mind lesz edzésen is.

Te érzed a határaidat, ha nem bírod lassítasz, pihensz, szólsz az edzőnek. Ezek nem cikik, nem csak te voltál kezdő! Semmi értelme tönkre tenni magad az első edzéseken, mert bizonyítani akarsz valamit. Így akár egy életre elmehet a kedved az egész küzdősportolásditól.

(Ezt nem kérdezted de azért hozzáteszem: lányként fontos maga a hely, ahova mész, sok helyen szivatják a kezdőket, ha lány vagy akkor főleg rád szállhatnak az értelmiségiek, és megnehezítik a beilleszkedést. Az is nagyon fontos, hogy az edző hogy áll hozzád, ha lenéz mert lány vagy, semmi értelme maradni, mert az ő példáját követik a többiek, a srácok nagyon tisztelik az edzőket. Ha van más lány is egy helyen az mindig pozitív előjel, de valószínűleg vele (esetleg velük) kell megküzdened, mert nem rajonganak, ha osztozni kell a kivételes helyükön. Ha viszont normális csapatba kerülsz és látják, hogy dolgozol és nem kényeskedsz (ettől falra másznak, ugyanis az edzés pasis idő, pasikkal, pasis témákkal) pár hónapon belül megkedvelnek és védenek majd mindentől. De soha nem fognak rád nőként tekinteni, lányként igen, nem fognak akkorát ütni stb., de mivel látod őket gyenge napjaikon, hallod ahogy fújtatnak és próbálják kihozni magukból a maximumot stb., lesüllyedsz edzőtársi szintre. Azt, hogy megvédenek úgy képzeld el kb. mint a húgukat, ha valaki beszól egy versenyen vagy akár csúnyán néz rád, esetleg a pasid egy bunkó vagy nem tudsz lerázni valakit, ők lesznek először melletted. Ezeket ne értsd félre, mert az is sok galibát okozhat. 😅 Az edző hozzaállásából lehet a legtöbbet leszűrni erre figyelj, mert ha rossz helyre kerülsz és maradsz abba lelkileg bele lehet rokkani.)

Sok sikert!🥊

2019. márc. 8. 23:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Wow köszönöm nagyon aranyos vagy, hogy ezt leírtad nekem :)
2019. márc. 8. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!