Mit lenne érdemes edzenem muay kick-box mellé?
Kedved kérdező!
Ebből pontosan nehéz meghatározni, de
ha érdekel az önvédelem is, akkor mindenképpen ajánlanám neked a japán Ju Jitsut. Ha sokoldalúbb szeretnél lenni, akkor ez egy elég jó választás lenne, mert ez a sport nagyon részletes és sokoldalú. Tartalmaz ütéseket, rúgásokat, ütésblokkolásokat, dobásokat, földharcot, önvédelmi technikákat, fegyveres fegyver elleni technikákat.
Jobb helyeken van küzdelem is, így valamennyit fejlődhetnél a Kick Box-ban is.
Önvédelemre szerintem nagyon jó és ha jól tudom ezt, vagy valami hasonlót oktatnak a katonáknak, a TEK-eseknek és a rendőröknek. Van sok hasonló rendszer is pl: Aikido, Ninjutsu Krav Maga, de ezekről kicsit kevesebb jót hallottam(főleg az oktatásukról), de ezek se rosszak. Néhány Kung Fu stílus is használható lenne erre a célra. Illetve ha már önvédelem utánanézhetsz a Defendo-nak is.
Ha inkább az MMA, K1 versenyek érdekelnek, akkor Muay Thai, Savate(ezek a Kick Boxhoz hasonlóan szintén ütő rugó stílusok)
Box (bár ettől, ahogy az előző kettőtől se leszel nagyon sokoldalúbb)
Taekwondo(Koreai, főleg rúgó stílus)
Birkózás, Sambo(testharc, dobások)
Brazil Jiu Jitsu( a Japán Ju Jitsuból kialakított stílus, csak földharcból és dobásokból áll)
A legfontosabb az, hogy hogyan oktatnak egy stílust. Ha valamelyik megtetszik, akkor olyan helyre menj ahol azt jól oktatják.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!