Izmosít a brazil jiu jitsu?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,azokhoz,akik űzték,vagy űzik ezt a sportot,hogy mennyire izmosít a bjj? Mert elkezdtem heti 3-szor járni,és azon gondolkodom,hogy még betoljak mellé 2-3 kondit,mert azért szeretnék izmosodni(most inkább kövér vagyok,valamennyi izommal),vagy ott tudok magamra felszedni még izmot,és mehetek kondi helyett box,vagy thaibox edzésre?
Előre is köszönöm a válaszokat,kellemes ünnepeket mindenkinek! ;)
Mintha lenne olyan, hogy szálkásító mozgásforma.
Szálkásító étrend van.
Attól függ. Ha te látvány izmokat szeretnél magadra, hogy izmos vastag legyél akkor kondi. Ha nem vagy elégedett a testeddel és arra érted.
Ha meg használható izmokat szeretnél. Bocsánat a testépítőktöl. Jobb szó most nem jutott eszembe. Olyan amivel tudsz akár fizikai melót végezni mint fapakolás meg favágás és, hogy ne fáradj el az első kör vagy csapás után akkor a küzdősport jó hozzá. Bár ezek nem akkora méretű izmok. Kerületre nem lesz akkora. De tudsz vele súlyt emelni csak nem annyit mint egy testêpítő. Elbírod vele a saját tested mert sok saját testsúlyos gyakorlat van benne (fekvő, guggolás, húzódzkodás), erősödik a fogásod tudsz vele kötelet mászni meg Bjj biztos szoktatok is meg erősít is, tudsz vele futni, úszni, javulni fogsz tornából amiket mondjuk tesiórákon kértek (fejállás, kézen...stb) ha nem tudtál elötte ezután sem biztos, hogy fogsz de javulni fog. Az egyensúlyod is javul tőle, a gerincmerevítő izmod, a tartóizmaid.
Azt szokták mondani, hogy a küzdősportok közül a Birkózás erősít legjobban és ők azért külcsinre is izmosak. Szerintem a Bjj sem marad el tőle sokban mert testjarc. Gondolj bele. De ha már jársz akkor érzed magadon is, hogy minden izmod megdolgoztat. Egy versenyen hasonló súlyúval feszültök egymásnak és húzzátok, vonjátok egymást, ha kibillentek az egyensúly megtartásához pokoli sok erőre van szükség. Én Karatézok 9 éve és kiegészítőkênt elkezdtem Judora járni. Mint testharc meg az edzések ott érzem, hogy sokat erősítettek meg az állóképességem is javult. Vagyis Judo meg Bjj sem maradhat nagyon el a Birkózástól sokban ami ezt illeti. A Gi miatt meg a fogás is erősödik meg a ruhába csimpaszkodsz és tartanod kell meg mozgatnod az ellenfeled. Edzésen meg tőled nehezebbekkel is gyakorolhatsz. Hát még a nagy súlykülönbség, hogy elfáraszt.
Ha viszont szeretnél tényleg komplex, erős, izmos szálkás küzdősportoló lenni akkor a felsoroltak közül Muay-thaira menj mert ott vannak rúgások, lábra is sokat edzenek a kemény rúgások elviselése miatt. És ezzel jó küzdősportos lehetsz mind állva, mint földön aki mindig kemêny edzésekre jár. Ha Bjj akkor a dobásokat, gáncsokat sokat gyakorold mert a Bjj-sek sokat edzenek földön. Földharcot gyakorolják inkább. Pedig önvédelemből nézve a dobások, gáncsok nagyon hasznosak.
Véketlen nyomtam küldést. Illetve dobáskor is erősödik a láb valamennyit, hisz egy másik embert dobsz magadon át még ha csak rövid ideig is. Ha Muay-thai akkor a lábra is sokat nyújts, hogy ne merevedj le és fejig is simán menjenek a rúgások. Ezzel a 2-vel 2 kemény helyre fogsz járni ahol sokat fogsz izzadni, sok lesz a kardió. És javulni fog ennek hála az állóképességed. És ne feledd mindennek az alapja a táplálkozás. 70% kaja 30% edzés.
Remélem segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!