Mit kezdjek el sportolni 13 éves fiúként? (Infók lent! )
Sziasztok!Én egy 13 éves fiú vagyok.Az elmúlt napokban rájöttem arra,hogy el kéne kezdenem valamit sportolni.
Már kipróbáltam pár edzést,de szinte soha nem mentem vissza másnap,mert féltem,hogy kiröhögnek a többi srácok/lányok.Meg az is zavar,hogy senkit nem ismerek.Az a baj,hogy eléggé félénk vagyok. :(
Legjobban a küzdősportokat szeretem.
Az úszáson is gondolkodtam már,de félek a mélyvíztől.
Van rajtam felesleg,de nem vagyok kövér,szóval ezt is szeretném lemozogni.
Szerintetek mit kéne elkezdenem?
(Kérlek titeket hogy az ilyen ,,Tájcsí" meg ,,kungfu" parasztvakításokat mellőzzétek!)
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
(pl Ju Jitsu, Kung Fu stb.)
Harmadszor: a japán ju jitsu nem hasonlít jobban a thai boxra, mint a Kung Fu-ra, mivel mi Jitsun önvédelmet tanulunk nem egy adott szabályrendszerben való érvényesülést. Illetve a Ju Jitsuban jól megtanuljuk védeni az ütéseket és ez nem annyira jellemző a thai boxra(szerintem), a Kung Fu-ra viszont igen.
Ha még mindig érdekelnek a küzdősportok, akkor nyugodtan elmehetsz, Thai Boxra, Boxra, Kick Boxra, Brazil Jiu Jitsu-ra, Birkózásra, Judora.
Én ajánlom neked, hogy néhány harcművészetet is próbálj ki, ha szeretnél önvédelmet tanulni és nem nagyon akarsz versenyezni.
Aikido, Ju Jitsu, illetve a jó Kung Fu stílusok( ezekhez sűrített levegő jobban ért).
Mint már mondtam arra figyelj oda, hogy olyan helyekre menj, ahol ezeket jól oktatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!