Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit kezdjek el sportolni 13...

Mit kezdjek el sportolni 13 éves fiúként? (Infók lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!Én egy 13 éves fiú vagyok.Az elmúlt napokban rájöttem arra,hogy el kéne kezdenem valamit sportolni.

Már kipróbáltam pár edzést,de szinte soha nem mentem vissza másnap,mert féltem,hogy kiröhögnek a többi srácok/lányok.Meg az is zavar,hogy senkit nem ismerek.Az a baj,hogy eléggé félénk vagyok. :(

Legjobban a küzdősportokat szeretem.

Az úszáson is gondolkodtam már,de félek a mélyvíztől.

Van rajtam felesleg,de nem vagyok kövér,szóval ezt is szeretném lemozogni.

Szerintetek mit kéne elkezdenem?

(Kérlek titeket hogy az ilyen ,,Tájcsí" meg ,,kungfu" parasztvakításokat mellőzzétek!)

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2017. nov. 6. 17:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezt írtam neked, kérdező! Vannak Magyarországon is jó Kung-fu iskolák. Az, hogy a barátod járt 1 helyen és az hitvány volt, az nem meglepő. Ettől függetlenül a Hung-Gar, egyes helyeken a Xing Yi, a Choy Lay Fut és a Lo Man Kam Wing Chun, illetve Wing Tsun jól van oktatva. Ezeknél is van hitványabb oktatás, de ettől függetlenül ezek többnyire jók. De ezt leírtam neked már és megértem a véleményed, valóban sok a moslék Kung-fu iskola Magyarországon. Ezért írtam le neked, hogy inkább Box, Thai Box, Savate, Taekwondoo, aztán ezek után nézhetsz jobb Kung-fu stílusokat, majd végül a Kick Boxot is akár, ha érdekel. Macbeth gondolom sírt valamit, de már megszokta az oldal, hogy kicsit túlfújja a Kick Boxot. A lényeg, hogy azt válaszd, ami neked tetszik. Én elsősorban ezt a 3-at javaslom: Box, Thai Box, Savate. Ezekkel nem nyúlsz mellé és ezek nagyon jó stílusok. Magyarországon a Kung-fut és Karatét valóban kerüld inkább, csak azért írtam le neked a dolgokat, hogy tudd, nem a stílus a rossz, hanem az oktatásuk.
2017. nov. 7. 17:01
 12/21 anonim ***** válasza:
A telefonom okosabbnak hiszi magát nálam, így átírta a dolgokat. A Wing Tsunt lehetőleg kerüld, én jó helyre jártam, szerencsém volt, de amúgy a többi iskolában roppant hitvány az oktatás. A Wing Chun és Wing Tzun jó. De mondom, maradj inkább ezeknél: Box, Thai Box, Savate.
2017. nov. 7. 17:03
 13/21 anonim ***** válasza:
Levegő . Macbeth pont leszarja a kis 18 éves taknyos kölykök rinyálását akik ahhoz sem elég normálisak hogy felfogják nem a kung fu a világ közepe . Miattad kezdi mindenki megutálni a kínai stílusokat . De csak magad minősíted hogy belevonsz engem mindenbe . Engem hányszor láttál a neved írni egy kommentemhez ? Fáj az igazság hogy hülye vagy mindenhez ? Nálad kb 6-7 kungfu stílusnál kifúj a tudomány . Hung Gar , Choy lay fut , Tong Bei , Baji , Wing Tsun , na meg most a Xing yi . Pár Ip Man filmből szedett bölcsességgel meg innen - onnan felcsipegetett okossággal akarod osztani azt ami neked nincs ( észt ) . Hogy te bemutatsz pár videot ami eleve arra van kitalálva hogy népszerűsítsék a wing stílusokat mert amúgy a kutyának sem kellenek az még nem bizonyíték hogy élesben is működik . Miből is indult el nálad a Macbeth-ezés ? Ja igen abból hogy megmondtam neked , nem értesz az eskrimához . Ami igaz is mert ha értenél akkor nem írtál volna anno olyat hogy nem tartod életszerűnek a fegyver ellen folytatott küzdelmet . 100+1 személy elmondta hogy képzettség nélkül vert el wing tsunt űző személyt . + azt is hogy a 4-5 mesterfokozattal rendelkezőket verik lazán a 2-3 éve akár ökölvívók . Amint mondtam nem állítom hogy a kickbox verhetetlen de azt igen hogy az istenített káng fuccsaid röhögve lealázzák . Sőt olyanok is mondták hogy nincs értelme a kínai stílusoknak akik maguk is hosszú időt töltöttek el azok művelésével . Ja mielőtt elkezded osztani az okosságaid előbb végezz el legalább egy középiskolát hogy ne csak a made in china ragadjon rád .
2017. nov. 7. 17:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Mellékesen sehol nem istenítem a kickboxot , hanem csak mint lehetőséget adom meg , több más stílussal egyetemben . Míg te mást sem csinálsz csak a másodkézből kapott infóid alapján emeled a kung fut a dobogó legfelső fokára s a többi stílus elégedjen meg a maradék 2 hellyel . Olyanokkal szállsz vitába akik már akkor toltak valamilyen edzést mikor te még csak a magzatvízben tanultál gyorsúszni . Ha tudnál rendesen olvasni vagy ismernéd a kickboxot , rájönnél hogy eléggé dinamikus ami még egy jó formát is adhat annak aki elkezdi .

Tehát kedves kérdező hogy kapj választ is . Nyomathatsz otthon saját súlyos edzéseket ( leadni a felesleget pedig egy jó étrend segít ) . Benézhetsz olyan küzdősport edzésekre amelyek közel vannak a lakhelyedhez . Ha jó az idő akkor akár bringázhatsz is , ha rossz akkor TRX , az említett saját súlyos edzés , bármi amit lehet teremben is űzni .

2017. nov. 7. 18:09
 15/21 Ghost425 ***** válasza:

Én a küzdősportokat nagyon tudom ajánlani, főleg ha szereted azokat. Szerintem nagyon jó érzés, amikor egyedül mész az utcán és nem kell megijedned, minden embertől aki rád néz. Szerintem a thai box, brazil jiu jitsu nagyon jó. Én is nagyjából veled egy korú vagyok és már majdnem 1 éve japán Ju Jitsu-zok és nekem nagyon tetszik a sport. Nagyon sok oldalú küzdősport van benne rengeteg ütés rúgás, dobástechnika, eszközhasználat stb Önvédelemre is és verekedésre nagyon jó szerintem.

Ha esetleg érdekel itt van pár videó:

https://www.youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY

https://www.youtube.com/watch?v=95WgYeyD3Vw

Egyébként ne gondold azt, hogy ez olyasmi, mint a Kung Fu, meg a hozzá hasonlók. Azokkal sincs bajom, csak ha azokat nem legalább tizenvalahány évig csinálod, akkor nem nagyon fogod vele megvédeni magad és sokkal jobban nem is fogsz verekedni. Szerintem inkább hasonlít a thai boxhoz, mint a Kung Fu-hoz.

2017. nov. 7. 18:34
 16/21 anonim ***** válasza:
A japán jitsu harcművészet , a brazil meg nem való utcára .
2017. nov. 7. 18:39
 17/21 Ghost425 ***** válasza:
Miért mi a különbség a harcművészet és a küzdősport között?
2017. nov. 7. 20:58
 18/21 anonim ***** válasza:
A harcművészetek aprólékosabbak , tovább tart őket megtanulni és nem léteznek bennük szabályok , tehát hogy " mihamarabb likvidáld" a támadód mindegy hogy pl here rúgással , szemkinyomással ... ... vagy egyéb technikával oldod meg . A küzdősportok lényege hogy bizonyos szabályok között legyőzd az ellenfeled . Letisztultabb formák ahol a minél hamarabbi hatékonyságra törekednek . Vagyis minél előbb juss el olyan szintre hogy a szabályokat betartva felülkerekedj az ellenfeleden pl egy verseny keretein belül .
2017. nov. 7. 21:03
 19/21 anonim ***** válasza:
2017. nov. 7. 21:04
 20/21 Ghost425 ***** válasza:

Már jó régen írtam az előző válaszomat és rájöttem, hogy sok hülyeséget írtam le benne.

Először is: a japán ju jitsu nem küzdősport, hanem harcművészet. (Ezt már páran leírták, nekik köszönöm a felvilágosítást).

Másodszor: a Kung Fu stílusok gyakorlásától is meg tudsz tanulni verekedni, illetve meg tudod velük védeni magad, mivel ezek közül a legtöbb az valódi harcra készült. Az igaz, hogy boxkesztyűben, illetve valamilyen szabályrendszerben, nem a Kung Fu-val lehet a legjobban érvényesülni, mivel a szabályrendszerekben rengeteg Kung Fu-s mozdulat meg van tiltva. Igazából majdnem az összes harcművészet illetve küzdősport jó lehet, ami nagyon fontos az az, hogy jól oktassák. Ha küzdősportot akarsz választani először el kell döntened, hogy mire akarod majd használni (pl: önvédelem, MMA versenyzés stb.) Ha önvédelmet akarsz tanulni, akkor valami harcművészetet tanulj (

2017. dec. 18. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!