Mit kezdjek el sportolni 13 éves fiúként? (Infók lent! )
Sziasztok!Én egy 13 éves fiú vagyok.Az elmúlt napokban rájöttem arra,hogy el kéne kezdenem valamit sportolni.
Már kipróbáltam pár edzést,de szinte soha nem mentem vissza másnap,mert féltem,hogy kiröhögnek a többi srácok/lányok.Meg az is zavar,hogy senkit nem ismerek.Az a baj,hogy eléggé félénk vagyok. :(
Legjobban a küzdősportokat szeretem.
Az úszáson is gondolkodtam már,de félek a mélyvíztől.
Van rajtam felesleg,de nem vagyok kövér,szóval ezt is szeretném lemozogni.
Szerintetek mit kéne elkezdenem?
(Kérlek titeket hogy az ilyen ,,Tájcsí" meg ,,kungfu" parasztvakításokat mellőzzétek!)
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
Mellékesen sehol nem istenítem a kickboxot , hanem csak mint lehetőséget adom meg , több más stílussal egyetemben . Míg te mást sem csinálsz csak a másodkézből kapott infóid alapján emeled a kung fut a dobogó legfelső fokára s a többi stílus elégedjen meg a maradék 2 hellyel . Olyanokkal szállsz vitába akik már akkor toltak valamilyen edzést mikor te még csak a magzatvízben tanultál gyorsúszni . Ha tudnál rendesen olvasni vagy ismernéd a kickboxot , rájönnél hogy eléggé dinamikus ami még egy jó formát is adhat annak aki elkezdi .
Tehát kedves kérdező hogy kapj választ is . Nyomathatsz otthon saját súlyos edzéseket ( leadni a felesleget pedig egy jó étrend segít ) . Benézhetsz olyan küzdősport edzésekre amelyek közel vannak a lakhelyedhez . Ha jó az idő akkor akár bringázhatsz is , ha rossz akkor TRX , az említett saját súlyos edzés , bármi amit lehet teremben is űzni .
Én a küzdősportokat nagyon tudom ajánlani, főleg ha szereted azokat. Szerintem nagyon jó érzés, amikor egyedül mész az utcán és nem kell megijedned, minden embertől aki rád néz. Szerintem a thai box, brazil jiu jitsu nagyon jó. Én is nagyjából veled egy korú vagyok és már majdnem 1 éve japán Ju Jitsu-zok és nekem nagyon tetszik a sport. Nagyon sok oldalú küzdősport van benne rengeteg ütés rúgás, dobástechnika, eszközhasználat stb Önvédelemre is és verekedésre nagyon jó szerintem.
Ha esetleg érdekel itt van pár videó:
https://www.youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY
https://www.youtube.com/watch?v=95WgYeyD3Vw
Egyébként ne gondold azt, hogy ez olyasmi, mint a Kung Fu, meg a hozzá hasonlók. Azokkal sincs bajom, csak ha azokat nem legalább tizenvalahány évig csinálod, akkor nem nagyon fogod vele megvédeni magad és sokkal jobban nem is fogsz verekedni. Szerintem inkább hasonlít a thai boxhoz, mint a Kung Fu-hoz.
Már jó régen írtam az előző válaszomat és rájöttem, hogy sok hülyeséget írtam le benne.
Először is: a japán ju jitsu nem küzdősport, hanem harcművészet. (Ezt már páran leírták, nekik köszönöm a felvilágosítást).
Másodszor: a Kung Fu stílusok gyakorlásától is meg tudsz tanulni verekedni, illetve meg tudod velük védeni magad, mivel ezek közül a legtöbb az valódi harcra készült. Az igaz, hogy boxkesztyűben, illetve valamilyen szabályrendszerben, nem a Kung Fu-val lehet a legjobban érvényesülni, mivel a szabályrendszerekben rengeteg Kung Fu-s mozdulat meg van tiltva. Igazából majdnem az összes harcművészet illetve küzdősport jó lehet, ami nagyon fontos az az, hogy jól oktassák. Ha küzdősportot akarsz választani először el kell döntened, hogy mire akarod majd használni (pl: önvédelem, MMA versenyzés stb.) Ha önvédelmet akarsz tanulni, akkor valami harcművészetet tanulj (
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!