Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » BJJ mellé hogyan erősítsek?

BJJ mellé hogyan erősítsek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem rég elkezdtem jitsuzni,hetente 5 alkalommal,nagyon imádom,viszont szerintem kéne kicsit erősíteni,mert ott nem nagyon szoktunk,csak nem tudom mikor..arra gondoltam,hogy szombatonként csinálnám,és akkor a vasárnap maradna a regenerálódásnak.VIszont heti egy alkalom nem lenne túl kevés? És mit kéne szerintetek?

Köszi a válaszokat előre is!:)

2017. szept. 22. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Heti egy alkalom kevés az erősítéshez . Ajánlatos a teljes testes edzés vagy a két felé bontott . Ha szabad tanácsolnom még várj egy picit , lehet később majd az erőd is növekedni fog . Az elején jársz . A test/ földharc stílusok nagyon jól fejlesztik a fizikumot . Amennyiben pár hónap után sem javul ez a helyzet kezdj saját súlyos edzéssel , vagy mehet rögtön a súlyzós ám heti 3 azért kellene belőle .
2017. szept. 22. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Saját testsúlyos edzés mellett, amit mellesleg otthon is tudsz végezni nagyrészt, fontos a súlyzós edzés is. Viszont ne kövesd el azt a hibát, hogy úgy fogsz edzeni, mint a testépítők. Kettlebell jó lehet, gyorsaságot is javítja, az erőt meg pláne. Emellett szerintem guggolni, felhúzni is kötelező. Főleg bonyolultabb, összetettebb gyakorlatokat csinálj, azoknak van értelme.
2017. szept. 28. 20:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

És a kettlebellel amúgy hányas szériákat érdemes csinálni? Sokat?

2017. szept. 29. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Teljesen kezdőként még egyenlőre csak a BJJ-vel foglalkozz. Mivel nincs még annyi tapasztalatod, így simán túledzheted magadat. Ha mégis erősíteni akarsz külön akkor kérj az edződtől segítséget ezügyben.
2017. okt. 2. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!