Véleményetek az alábbi küzdősport kombinációkról?
Szerintem kezdjen testharccal. Ott a kicsikkel jobban törődnek, néha játszanak míg ilyet bokszon nem látsz. 10 évesen kezdjen el bokszolni mellé. 18 éves korára lesz 10 év birkó, és 8 év boksz múltja. Vagyis szétkap már 2-3 támadót is. 18 éves korától egy kis Thai boksz hogy többet tudjon az állóharcról. (rúg, könyök, térd)
Mellette akár kondizhat, fegyencedzést csinálhat jobb kinézetért, erőért.
Akár hétvégén te is néha hívhatod hogy eddzetek együtt kicsit.
11. vagyok.
Gondolj bele:
birkózás: dobás, testharc, valamennyi földharc, jó erő és kondícó.
box: ütés és azok elleni védekezés, lábmunka, gyorsaság, kiváló állóképesség.
thai box: rúgások, könyök és térd használat. emellett test felkeményítés is van valamennyire és megkeményedik.
fegyenc/kondi: jó erő és kinézet, ami segít a küzdősportban és abban hogy ne is kössenek bele már csak a látszat miatt se.
Nem fűzök a témához semmi mert mindent leirtak előttem.
Birkó+box tényleg klasz. Én Thai box-ot űzök, ez is baromi jó mert box mellé rúgás + védekezést is tanulunk amire pl nem minden helyen térnek ki rá (sajnos).
Az meg külön jó ha érdekli, most is van edzésen egy 8-9 éves fiú, kérdeztem mióta jár mondta 3 hete.
Tetszik eddig?
Hát... nem nagyon.
Na itt már meg is van lőve, nagyon nehéz lesz egyáltalán rászoktatni őt, igy h anyuci apuci csak betette hogy "kemény legyen" de nem is érdekli, mert lehet egy Taekwondo jobban tetszene neki vagy birkó simán. Minden esetre sok sikert, de én mindenképp nagyobb korában thai box-ot vinném előrébb persze ha akarja, mert az talán több ember ellen is jobb, mint a birko ugye mivel 1-et hiába fog le ha a másik meg összerúgja addig :/ De ez csak tanács, nyilván azt vigye amelyiket szeretné, mert még igy is többe van mint kortársai :)
A legjobb lenne ha körbenéznél a környékeden hogy milyen lehetőségek vannak . Amennyiben belefér az idődbe meglátogatni egy - két edzést a gyerkőccel és elbeszélgetni az instruktorokkal is .
Lehet neked jobban tetszene a box - birkó ám a fiadnak a tkd - judo az amiben kedvét lelné és szívvel-lélekkel csinálná . Vagyis javaslom fordítsatok egy kis időt arra hogy megnézzetek 3-4 különböző típusú küzdősportot majd beszélgessetek el otthon róla hogy melyik tetszik neki a legjobban . Itt mindenki a saját tapasztalataiból indul ki ami jó ám azt se felejtsük el hogy amíg valakinek bejön az egyik stílus és örömmel csinálja ( legyen pl box ) addig a másik személy teljesen más irányzatban találja meg azt amit szeretne ( például savate ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!