Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy nem szakadnak le a...

Hogy nem szakadnak le a Forma-1-es pilóták szervei egy-egy nagyobb ütközésnél?

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta imádom ezt a sportot, viszont pár hete foglalkoztat a kérdés, hogy 1-1 nagyobb falba csapódáskor, ami történik mondjuk 40-50 G-vel, hogy nem szakadnak le a szerveik? Volt egy ismerősünk, aki úgy halt meg, hogy nagy sebességgel csapódott neki egy fának és leszakadt a szíve, az pedig közel nem lehetett olyan nagy erejű. Ne haragudjatok a hülye kérdésért :)
2017. jún. 16. 08:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az f1 autók gyűrődési zónája komolyabb mint egy személyautóé, valamint a pilótafülke kb elpusztíthatatlanul merev. Abba nagyon masszívan be van kötve a vezető,
2017. jún. 16. 08:40
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Az F1 autók meg pályák úgy vannak kialakítva hogy egy esetleges becsapódásnál minimálisra csökkentsék a versenyző testére ható erőhatósokat. 40-50G az semmi, ha már koccantál utcai autóval 30-al, na az kb 40G. Egy mai modern versenyautóban 80G ami fölött már valószínűleg szenvedsz valamilyen sérülést, de 150G-s ütközést is úsztak már meg karcolás nélkül, 200G fölöttit meg némi sérüléssel. Alapvetően nem is a G hatás erőssége számít, ha nem a hatás időtartalma meg az iránya.
2017. jún. 16. 08:52
 3/13 anonim ***** válasza:

Én Rossiékat jobban csodálom.

330-nál elszáll, repül 60-70 métert, telibe ráesik az útra, pattog, pörög a levegőben, jön a kavicságy, az is basz elég nagyot, aztán feláll és anyázik a motor miatt :D

2017. jún. 16. 08:55
 4/13 anonim ***** válasza:

Azért ha 330-nál szállna el ott sem lenne sok esélye.

2017. jún. 16. 08:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, számomra a MotoGP-s pilóták is felérnek a szememben egy-egy konkrét istennel :D Köszönöm a válaszotokat, ment a zöld kéz mindenkinek! :)
2017. jún. 16. 09:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Pedig saját szememmel láttam Rossit, egy bukkanó dobta meg, csinált egy előre szaltót, utána meg a szokásos.

Ha nem is 330, de 300 volt.

2017. jún. 16. 09:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Azért egy motort ha megdob egy bukkanó az már rég nem megy 300 közelében sem. Ettől még persze durvák ezek a 200 fölötti bukások, meg az hogy néha a sérült motorost betolják tolószékben, rászigszalagozzák a motorra aztán irány a verseny.

2017. jún. 16. 09:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Marquez is bukott már 337 km/h-val: https://www.youtube.com/watch?v=_WqbC8Hgun8 :(
2017. jún. 16. 15:40
 9/13 anonim ***** válasza:
Jah 337-el, az egyenes végén mennek annyival ez meg a közepén eldobta.
2017. jún. 16. 15:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Jó, amúgy én is fasságot írtam, mert most nézegettem videókat, Rossi soha nem bukott így ki, valszeg fake videó volt vagyis az elnevezés meg a kmh.

Egyébként meg mindegy, mert 200-zal vagy 150-nel elszállni se jó buli :D

2017. jún. 16. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!