Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az MMA vagy a K1 hasonlít...

Az MMA vagy a K1 hasonlít jobban az utcai bunyóhoz?

Figyelt kérdés

Melyik készítene fel jobban?Persze nem akarok bunyózni meg konfliktusba kerülni,csak akkor olyasmit kéne,amivel a legjobban meg tudom magam védeni.Ugye az MMA-ban nagyon fontos a földharc.De az utcán ilyet nagyon nem érdemes.Mert pl.ott a földön hempergünk,ém próbálok feszegetni,de a másik meg egyszerűen belém mar,belém harap és muszáj lesz elengednem.

De viszont ha jón egy birkózó és földnek csap,az nem lesz valami kellemes.És nem is tudnék ellene védekezni.Szóval nem tudom

2017. máj. 27. 23:49
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

Az MMA és a K1 egy szabályrendszer, ahol különböző küzdősportok és harcművészetek képviselői mérik össze tudásukat. Ha felétek van konkrétan "MMA" és "K1" névre hallgató edzés, akkor azt inkább ignoráld! Biztos van sparring, meg erősítés keményen, de általában ritka az ilyenekből a jó minőségű tréning.

Ha küzdeni szeretnél megtanulni, akkor vágj bele egy olyan stílusba, ami minden edzésen biztosít kumitét és még az izomzatodat, illetve állóképességedet is fejleszti! Ezek az attríbutumok nagyban hozzájárulnak a hatékony önvédelemhez, de az utcán nem elé tudni "bunyózni". Szellemileg és lelkileg is felkészültnek kell lenni, nem csak testileg, nem csak fizikailag.

Válassz valamit ezek közül: ökölvívás, thai box, savate, birkózás, judo, BJJ!

Kerüld a wing tsunt, a krav magát és társait! Ezek hazug stílusok, harcművészetnek hazudott pénzlehúzások. Óvakodj ezektől!

Olvasgasd kommentjeimet, lehet egy-két dologra választ kapsz belőlük:

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek_..

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek_..

#CHRILLEX

2017. máj. 28. 03:03
 2/3 anonim ***** válasza:
18%

Sokan azt hiszik hogy azért mert "mindent lehet" az már utcai harc!

Pont hogy a K1 vagy MMA távolabb áll az utcai bunyótól mint a boksz. Majd ha odalép hozzád 1 gyerek este 10-kor örülni fogsz ha megcsinálod a bal egyenes-jobb egyenes-bal horgot. De ha nagyon beszari vagy még ez se fog menni. Akkor a pörgő rúgásról, meg a földharcról ne beszéljünk . .

2017. máj. 28. 19:31
 3/3 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom miért pontozták le sokan az előzőt, igaza van pedig. Teljesen más az utcán verekedni mint egy teremben edzésen, aki ezt nem hajlandó elismerni arra ne hallgass, mert a büdös életben nem verekedett még és hazudik. Kérdésedre válaszolva: Egyik sem. Az utcai bunyót nem úgy kell elképzelni, mint a filmekben... Egyrészt nagyon ritkán tart tovább 20-30 másodpercnél, másrészt meg nem kell félned attól, hogy "jön egy birkózó és földnek csap", mert egy birkózó az "utcán" nem fog arcozni egy civillel. Akikkel utcán találkozni fogsz, azok vagy képzetlen, komplexusos f#&szok, akikhez elég ha alapszinten tudsz egy kicsit bokszolni, vagy késsel támadó "fiatalok", ahol meg teljesen mindegy milyen küzdősportot csinálsz, mert leszúrnak a francba. Na most itt álljunk meg, mert tudom, hogy lesz itt egy csomó internetes hős aki majd leírja, hogy "késsel jön nem számít kirúgod a kezéből azt cső" stb. Én bokszolok 12 éves korom óta, vagyis kb. 9 éve, vettek már rám elő kést. Még úgy is beszartam, hogy tudtam hogy tuti nem fog megszúrni (ismertem a tagot). Lehetsz akármilyen kemény tökű legény, ha előhúzzák rád a csurit akkor be fogsz fosni. Meg nem is ér annyit igazából hogy megszúrjanak azt ott halj meg a földön az utcán... Én így majdnem egy évtized boksszal a hátam mögött elmondom neked, hogy a legjobb önvédelem utcára a beszéd meg a fellépés. Ha van egy határozott fellépésed meg nem remegő hangon szólalsz meg, akkor a verekedések 90%-át el tudod kerülni. Második legjobb önvédelem a futás. Ha pedig nem tudod kibeszélni magadat vagy elfutni, akkor elég ha bokszolni tudsz nagyjából, úgyis vagy paprikajancsikkal fogsz összefutni akik egy értelmes ütést nem indítottak még életükben, vagy "fiatalokkal" akikkel nem érdemes leállni. Küzdősportolóval te nem fogsz utcán összetűzésbe kerülni, hacsak nem te kezded el kóstolgatni, de akkor meg meg is érdemled, hogy kicsapjon. A küzdősportolók nem kezdik el soha, de abban biztos lehetsz, hogy mindig befejezik. ;)
2017. máj. 29. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!