Bunyóhoz, dulakodáshoz használható erő építése szempontjából a felhúzás vagy a guggolás jobb gyakorlat?
Figyelt kérdés
2016. dec. 2. 12:38
1/16 anonim válasza:
Mindkettő kell. A felhúzás a karokat és a felsőtestet erősíti. Viszont a guggolással erődősnek a lábaid ami az alátámasztása az egész testednek. Ettől függ milyen erősen tudsz ütni vagy éppen milyen tartásod van.
Viszont két gyakorlat a fizikai erőlét szempontjából azért kevés. Fekvőtámasz, ugrálókötél stb nem árt. A teljes testet kell dolgoztatni.
2/16 A kérdező kommentje:
Az erőemelő felhúzásra gondoltam,nem a huzódzkodásra.Meg a súllyal guggolásra
2016. dec. 2. 12:48
3/16 anonim válasza:
Bunyohoz ajanlom a boxer vipera es egyeb eszkozok hasznalatat illetve kuzdosportokat mert erosnek es jo bunyosnak lenni nem ugyan az...
4/16 anonim válasza:
Akkor mindkettő rossz. A súllyal való edzés ad némi erőt de inkább a kinézet a célja. Az izmaid kötöttek lesznek és annyi erőt sem szedsz vele fel mint a saját súlyos edzéssel.
5/16 A kérdező kommentje:
Azért nem hinném,hogy egy saját testsúlyos gyerek felhúzna 200 kilót meg 160-nal guggolna
2016. dec. 2. 15:26
6/16 anonim válasza:
mind a kettő fontos,de egy ilyen szituban a törzs erő és törzs erő állóképesség előrébb van ezért a felhúzás.
annyi,hogy ilyen felkészüléshez az 1 ismétléses max-ok nem jók.
a kettlebell ami lényegében a válasz a kérdésedre,ott sem 1 ism maxok vannak.
7/16 anonim válasza:
Nem tudom. Én saját súllyal meg súlyokkal is szoktam edzeni. De egyszerűbbnek tartom, ha jól szájon vágod, minthogy elkezdj dulakodni. Ha meg dulakodás van, akkor klincseld be és térd, könyök. Oda talán jobb a felhúzás, ha választani kell.
8/16 A kérdező kommentje:
De pl.az ütés lábból indul,tehát aki nagy súllyal guggol,az marhanagyot tudna ütni is,nem?
2016. dec. 2. 20:58
9/16 anonim válasza:
Ismerek pár embert aki marha nagyot üt még se guggolt sose.
10/16 A kérdező kommentje:
Ha guggolt volna,mégnagyobbat ütne?
2016. dec. 3. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!