Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egyesek miért hiszik azt hogy...

Egyesek miért hiszik azt hogy a küzdősport/harcművészet semmit nem ér?

Figyelt kérdés
Sokan jönnek azzal hogy "jaj semmit nem ér, attól bárki elver, még én is" vagy "hiába tudsz verekedni ha 20 kilóval nagyobb nálad".
2017. máj. 5. 13:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Mert nem mentek le egy edzésre sem s nem tapasztalták meg mi az amit egy jól oktatott küzdősport adni tud .
2017. máj. 5. 13:07
 2/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, erre az a válasz, hogy 1) laikus, mint a föld, 2) olyan értelmi szinten van, hogy amit ő csinál, az a tökéletes, semmi más nem jó semmire, 3) interneten vagyunk. Lehet fröcsögni, hiszen nem tudnak megcsapni, 4) rossz tapasztalata van, 5) nem fogja fel, hogy a stílus magyar oktatása rossz és nem a stílussal, hanem az oktatással van a baj, 6) azt hiszi, hogy az MMA az ugyanolyan, mint az utcai harc és így abból indul ki.

Az a baj, hogy gyakran a különböző pontok keveredni szoktak 1-1 személyben. Azokat hívjuk reményteleneknek és csak jókat nevetünk rajtuk. :D

2017. máj. 5. 13:09
 3/26 anonim ***** válasza:

Levegő itt általában rajtad szoktak jót nevetni de ez mellékes .

Szóval akadnak olyan stílusok amelyek alkalmasak arra hogy megtanítsanak bunyózni de akadnak amik csak arra jók hogy éppenséggel mozogj .

1 - Azért mondhatják mert sosem álltak ki egy normális oktatásban részesült küzdősportoló ellen .

2 - Ahogy írtam nem tudják mi megy egy edzésen ezért általánosítanak .

3 - Nem biztos hogy elver a 20 kilóval nagyobb ha nincs tapasztalata a verekedésben és még képzetlen is

4 - Kemény szavak , lágy agyak

2017. máj. 5. 13:16
 4/26 anonim ***** válasza:
0%

Amit Macbeth ír, az fordítva is igaz. Ahogy neked sem, Macbeth, úgy a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy milyen egy jól oktatott Karate, vagy Kung-fu stílus. Ja, amúgy, Macbeth, azt tudtad, hogy Szerbiában minden stílus kiválóan van oktatva és érdekes mód, az ilyen országokban a Kung-fu stílusok dominálnak. Érdekes...no, de ne ragozzuk, ehhez te túl kevés információval rendelkezel, hogy megértsd. ;) Előbb tanulj és fröcsögj kevesebbet. És ne haragudj, hogy most rádszálltam, csak kicsit élvezem, hogy laikussal vitázom. :D Akikkel eddig vita volt, nekik csak rossz tapasztalatuk volt és nem értettek egyáltalán a Kung-fuhoz, valamint a ringet az utcával egy szinten tartották, de ők tudtak és képben voltak a harccal. De bocsi, leszálltam rólad, nem szivatlak. Csak nem tudlak komolyan venni így, hogy nagyon-nagyon el vagy tájolódva. :D

De többet nem nyúzlak, tényleg sajnálom!

Kérdező, még annyit mondanék, hogy valamilyen szinten lehet stílusokat egymáshoz hasonlítani, de ami példát te írtál, úgy az abszolút témához nem értőek beszélnek. A harcon belül is több téma van és azért nem egyezik az én véleményem és tapasztalataim az itteni küzdősportolók véleményével, mivel ők a harcot a ring felől, én meg az utca felől közelítem meg. A kettő között pedig hatalmas különbség van! Csak ezt a legtöbben nem fogadják el, mert nem fogják fel. De ilyenekkel felesleges foglalkozni, hagyni kell, hadd fröcsögjön, én is ezt tettem. ;)

Bocsi még egyszer, Macbeth! Remélem nem bántottalak nagyon meg.

2017. máj. 5. 13:19
 5/26 anonim ***** válasza:

A kung -fu ? Melyik netán a wing tsun ? Vagy mondj konkrét példát ? Kevés jó kung fu stílus van . Talán a xing yi , hung gar vagy valamelyik sáska s még egy pár de a többség elég gyengén szerepel .

Karate ? Goju és kyokushin ill még a shidokan ide sorolható de a többi rohadt merev irreális . Valamint sokkal tovább tart eljutni egy olyan szintre hogy használni is tudd . És ne gyere a haverjaiddal kik talán csak szánalomból nem bombáznak szét téged .

A harcművészetek baja a sok felesleges kata és sparring hiánya .

A kata lényege a fejlődés ? Hm érdekes de valljuk be hogy egy jó full sparringban sokkal jobban tudsz fejlődni . A katázással nem szerzel semmilyen érdemleges tapasztalatot .

2017. máj. 5. 13:29
 6/26 anonim ***** válasza:
Az a baj Levegő, hogy hiába lenne igazad, ez még mindig Magyarország, és az hogy Kínában jól oktatják az nemfog semmit segíteni Pistikén, aki még mindig Magyarországon szeretné megvédeni magát. Igenis az oktatása a lényeg a dolognak, érted. És akkor meg elmegy egy ilyen szarul oktató helyre, elhiszi hogy tud verekedni, és beleáll a Kolompár testvérekbe, akik úgy vágják szájon hogy kiköpdösi a fogait. Vagy éppen van olyan is aki tényleg jól megtanult verekedni, de lelkileg gyenge és leblokkol gázos helyzetben, és semmit nem tud alkalmazni, ezért törlik fel vele a járdát. Kell egy lélektan ami nem engedi hogy leblokkolj, és egy olyan stílus, amit itthon jól megtanítanak az egyénnek. Nem olyan kell, amit Kínában oktatnak jól(bár én azokat is elismerem, szép dolognak tartom, de nem megy el senki Kínába csak azért tanulni, hogy utána a Nagymező utcában védje meg magát/barátnőjét).
2017. máj. 5. 14:07
 7/26 anonim ***** válasza:

Macbeth, ezt csak neked! ;) Te is valahogy így járnál/járhatnál, ha lemennél egy jól oktatott Kung-fu stílusra. :)

[link]

Minden az oktatás kérdése. Jó edzés jó harcost képez az emberből és ez a lényeg.

2017. máj. 5. 14:13
 8/26 anonim ***** válasza:
Csak annyi a gond hogy ez lófing sem . Megjátszott dolog semmi egyéb
2017. máj. 5. 15:02
 9/26 anonim ***** válasza:
2017. máj. 5. 15:05
 10/26 A kérdező kommentje:

A rohadt életbe már!!!!!!

Nem arról van szó hogy melyik küzdősport a jobb, hanem arról hogy sokan akik semmit nem űznek max kondiznak azt mondják hogy egyik sem ér semmit!!!!!!

Mind a ketten küzdősportoltok, ilyenkor fogjatok már össze!

2017. máj. 5. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!