Egyesek miért hiszik azt hogy a küzdősport/harcművészet semmit nem ér?
Kérdező, erre az a válasz, hogy 1) laikus, mint a föld, 2) olyan értelmi szinten van, hogy amit ő csinál, az a tökéletes, semmi más nem jó semmire, 3) interneten vagyunk. Lehet fröcsögni, hiszen nem tudnak megcsapni, 4) rossz tapasztalata van, 5) nem fogja fel, hogy a stílus magyar oktatása rossz és nem a stílussal, hanem az oktatással van a baj, 6) azt hiszi, hogy az MMA az ugyanolyan, mint az utcai harc és így abból indul ki.
Az a baj, hogy gyakran a különböző pontok keveredni szoktak 1-1 személyben. Azokat hívjuk reményteleneknek és csak jókat nevetünk rajtuk. :D
Levegő itt általában rajtad szoktak jót nevetni de ez mellékes .
Szóval akadnak olyan stílusok amelyek alkalmasak arra hogy megtanítsanak bunyózni de akadnak amik csak arra jók hogy éppenséggel mozogj .
1 - Azért mondhatják mert sosem álltak ki egy normális oktatásban részesült küzdősportoló ellen .
2 - Ahogy írtam nem tudják mi megy egy edzésen ezért általánosítanak .
3 - Nem biztos hogy elver a 20 kilóval nagyobb ha nincs tapasztalata a verekedésben és még képzetlen is
4 - Kemény szavak , lágy agyak
Amit Macbeth ír, az fordítva is igaz. Ahogy neked sem, Macbeth, úgy a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy milyen egy jól oktatott Karate, vagy Kung-fu stílus. Ja, amúgy, Macbeth, azt tudtad, hogy Szerbiában minden stílus kiválóan van oktatva és érdekes mód, az ilyen országokban a Kung-fu stílusok dominálnak. Érdekes...no, de ne ragozzuk, ehhez te túl kevés információval rendelkezel, hogy megértsd. ;) Előbb tanulj és fröcsögj kevesebbet. És ne haragudj, hogy most rádszálltam, csak kicsit élvezem, hogy laikussal vitázom. :D Akikkel eddig vita volt, nekik csak rossz tapasztalatuk volt és nem értettek egyáltalán a Kung-fuhoz, valamint a ringet az utcával egy szinten tartották, de ők tudtak és képben voltak a harccal. De bocsi, leszálltam rólad, nem szivatlak. Csak nem tudlak komolyan venni így, hogy nagyon-nagyon el vagy tájolódva. :D
De többet nem nyúzlak, tényleg sajnálom!
Kérdező, még annyit mondanék, hogy valamilyen szinten lehet stílusokat egymáshoz hasonlítani, de ami példát te írtál, úgy az abszolút témához nem értőek beszélnek. A harcon belül is több téma van és azért nem egyezik az én véleményem és tapasztalataim az itteni küzdősportolók véleményével, mivel ők a harcot a ring felől, én meg az utca felől közelítem meg. A kettő között pedig hatalmas különbség van! Csak ezt a legtöbben nem fogadják el, mert nem fogják fel. De ilyenekkel felesleges foglalkozni, hagyni kell, hadd fröcsögjön, én is ezt tettem. ;)
Bocsi még egyszer, Macbeth! Remélem nem bántottalak nagyon meg.
A kung -fu ? Melyik netán a wing tsun ? Vagy mondj konkrét példát ? Kevés jó kung fu stílus van . Talán a xing yi , hung gar vagy valamelyik sáska s még egy pár de a többség elég gyengén szerepel .
Karate ? Goju és kyokushin ill még a shidokan ide sorolható de a többi rohadt merev irreális . Valamint sokkal tovább tart eljutni egy olyan szintre hogy használni is tudd . És ne gyere a haverjaiddal kik talán csak szánalomból nem bombáznak szét téged .
A harcművészetek baja a sok felesleges kata és sparring hiánya .
A kata lényege a fejlődés ? Hm érdekes de valljuk be hogy egy jó full sparringban sokkal jobban tudsz fejlődni . A katázással nem szerzel semmilyen érdemleges tapasztalatot .
Macbeth, ezt csak neked! ;) Te is valahogy így járnál/járhatnál, ha lemennél egy jól oktatott Kung-fu stílusra. :)
Minden az oktatás kérdése. Jó edzés jó harcost képez az emberből és ez a lényeg.
A rohadt életbe már!!!!!!
Nem arról van szó hogy melyik küzdősport a jobb, hanem arról hogy sokan akik semmit nem űznek max kondiznak azt mondják hogy egyik sem ér semmit!!!!!!
Mind a ketten küzdősportoltok, ilyenkor fogjatok már össze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!