Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen katonai küzdősportokat...

Milyen katonai küzdősportokat oktatnak Magyarországon, amit jól is oktatnak?

Figyelt kérdés
Ha tudtok neveket, akkor minél több jöhet.
2017. ápr. 24. 20:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

A taekwondo kéztechnikája szinte majdnem ugyan az,mint a shitokan karaténak.Én shotokanoztam és a kéztechnikája egy nagy 0.Ne mondd már,higy a taekwondo leveri a bokszot kézzel.Mindenki tudja,hogy a tkd rúgásban erős

[link]

Nem védik a fejüket.És egyáltalán nem is ütnek.Mondjuk azért vicces,ahogy így rugdalják egymást :D Tetszene,ha egy csaj így agyonrugdalna :D xd

De a kéztechnika fontosabb a rúgásnál.És amúgy sem érdemes combnál feljebb rúgni.Az MMA-ban sem nagyon rúgnak fejre

2017. ápr. 26. 18:51
 12/27 anonim ***** válasza:

"De a kéztechnika fontosabb a rúgásnál.És amúgy sem érdemes combnál feljebb rúgni.Az MMA-ban sem nagyon rúgnak fejre"

Miért fontosabb a rúgásnál? :D Ha fontosabb lenne, akkor a valós harcba készült stílusok 95%-a nem rúgáscentrikus, illetve testharcos lenne, hanem kézharcos. Ez egy hatalmas tévhit, hogy az ütés erősebb, mint a rúgás. Csak abból ered ez a tévhit, mert rúgni megtanulni nem olyan egyszerű. Sokkal több idő, több gyakorlás, több szenvedés, sokan fel is adják, és azt mondják, hogy inkább ütnek. Hát hiba. A rúgás jóval erősebb, ha tudsz jól rúgni. Arról nem is beszélve, hogy a legjobb rúgások az alsó rúgások, aztán néha törzsre, illetve fejre kiváló időzítéssel.

És ki beszél az MMA-ról? :D Utcai harcról beszélünk, nem? A kettő ég és föld, ne keverjük össze őket.

És még mindig a tradicionális koreai Taekwondoora mondom egyedül, hogy jobb kézzel, mint a Box. :D De az oldalon ráírhatsz Rozsda Sárkányra és megkérdezheted tőle, hogy mi történik vele Box edzésen, ha Taekwondoosan beleblokkol egy egyenesbe vagy horogba (szünet, mert a Boxoló összetojja magát a csontedzés miatt).

A Shotokan Karate meg más tészta, bár az is rúgáscentrikus stílus, Magyarországon ne akarj kézharcolni senki ellen Shotokan háttérrel, mert meghalsz. Mondjuk ez szinte igaz a magyar Taekwondoora is. Meg mindegyikre, amelyik nem koreai. És az is lehet, hogy csak a katonáknak tanítják azt a fajta Taekwondoot, amelyik tud kézzel is harcolni nem gyengén. De nem biztos.

2017. ápr. 26. 19:07
 13/27 A kérdező kommentje:
Engem pont hogy a pusztakezes harc érdekelne, nem feltétlenül úgy mint a box, hanem mint mondjuk egy katonai harc, természetesen ennek a civil változatát keresem, ha van egyáltalán ilyen és lehet is normálisan eljárni és tanulni. Azért kérdezem, mert komolyabban szeretnél űzni egy ilyen sportot.
2017. ápr. 26. 19:53
 14/27 anonim ***** válasza:
A másik meg, hogy nálad mit jelent az, hogy valaki legyőz valakit kézharcban? Csak azért kérdezem, mert a Taekwondoosok rendesen felkeményítik az öklüket és az alkarjukat, tehát egy kemény blokkal képesek hazavágni egy Boxolót, akinek edzetlen alkarja van. Ez akkor nem kézharc? Azért kérdezem, mert ezt jó volna tisztázni. 1-2 védés és a Boxoló nem fogja tudni fenntartani a kezeit és onnantól kezdve viszlát. Én ezt értem kézharci győzelemnek a Taekwondoo részéről a Box felett. Én speciel edzésen mindig bele szoktam könyökölni a partnerem kezébe, ami ott a kesztyű miatt nem ér semmit, de utcán törne a keze. És az is kézharc. Nem fogok én adok-kapokot játszani egy Boxolóval, aki azt gyakorolja minden edzésen. Helyette belecsalom egy rúgásba, eltöröm a kezeit, mert megtehetem, ha gyorsabb vagyok nála, akkor ahogy a képe előtt tartja a kezeit ráverek azokra és kiveri a saját fogát a saját kezeivel, vagy csak lerúgom a térdét vagy a tökeit. Nem fogok én vele szórakozni, hogy ütök, rúgok neki, hogy tudjon reagálni. Én az igazi harcról beszélek, nem MMA-ról meg ringről. Persze nagyon jó a Box, szeretem én, azért is csinálom, de van gyenge pontja.
2017. ápr. 26. 19:57
 15/27 anonim ***** válasza:
Értem, hogy mit mondasz, kérdező. Hát így nem tudom, hogy mi van. A Krav Magát tudom ajánlani, az tudná neked a legjobban megadni azt, amit keresel.
2017. ápr. 26. 19:58
 16/27 Csongor185 ***** válasza:

Én ismerek egy 6 dan-os Taekwondo mestert (bátyám régi osztálytársa) és meg kell hogy mondjam az egész ember 1 nagy nulla, pedig nagyon el van ismerve.

Ö legalább 175 magas és ennek ellenére elverte egy 160 centis karatés, egy kövér alkoholista civil semmi tudással meg el törte a karját, és ráadásul itf tkd-s amit dicsérnek.

Rohadt lassan és irreális használhatatlan rúgásokat csinálnak, ráadásul a testi edzettségük is nulla.

Bár ez nem jelenti hogy a stílus rossz de Magyarországon az égész 1 vicc egy, másfél órás edzéseket tartanak heti 2x. Ez még az alapokra is kevés normál esetben.

2017. ápr. 26. 21:09
 17/27 anonim ***** válasza:

Mert utcán közelharc,dulakodás van,ahova kézharc és testharc kell.Az ilyen shotokan karate,taekwondo ezek arra lettek kitalálva,hogy messziről támadják le az ellenfelet

Az MMA korai szakaszában,a vale tudo-ban kesztyű nélkül bunyóztak,mégsem tarolták le a mezőnyt a taekwondo-sok

A krav maga egy nagy pénzlehúzás.Nagyon drága is és bunyózni sem tanít meg

A legjobban egy full kontakt küzdősporttal jársz.

De ami kifejezetten önvédelmi jellegű,az még a Kelemen ryu ju jitsu.Az a Kelemen az egyik közelharci kiképző a TEK-be,aki ezt a Kelemen ryu-t létrehoztts

2017. ápr. 26. 21:37
 18/27 anonim ***** válasza:
De még ha té könyékkel szét is töröd a bokszolók kezét,attól még a Sambo legyőzhetetlen marad :D
2017. ápr. 26. 21:38
 19/27 A kérdező kommentje:
A krav magát már kipróbáltam: elég drága és nem igazán sikerült vele célt érni. Szóval az sajna kilőve. :/ Az elmondottak alapján ti mit ajánlotok? Taekwando és a Boxot láttam jobban kiemelve nálatok, de egy ajánlást összegezve megköszönnék még. :)
2017. ápr. 26. 23:43
 20/27 anonim ***** válasza:

Ha a kettő közül kell,akkor boksz

De ezek közül válassz;

Boksz,kickbox,muay thai,birkózás,judo,sambo,kempo

Vagy választhatod még a brazil jiu jitsut vagy a grapplinget,de inkább az előbb felsoroltakból

Illetve karatéból KIZÁRÓLAG az Ashiharát érdemes választani

2017. ápr. 27. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!