Létezik Magyarországon még "igazi" karate oktatás?
Tudom,hogy mostanában egy rakás sz*r az összes,még kiskoromban űztem,az is csak a pénzre ment rá,semmi másra.Viszont apukám 30-35 éve még normális shyto-ryu oktatást kapott,és még mindig brutál kemény,pedig 20 éve abba kellett hagynia,egy autóbaleset miatt.
Ilyen klub szerintetek még van valahol?
Előre is köszönöm!
(Gondolom mindenki le fogja szólni a karatét,meg is értem őket,viszont én úgy vagyok vele,hogy alapból a tradicionális karate nem rossz,csak a mesterek 95%-a béna)
"Hát persze!!!! Én is Shyto-ryu-s vagyok!!! Balatonföldvárra járok karatéra, de az oktatóm tanít még Balatonfenyvesen, Balatonszárszón, meg talán meg FONYÓDON is, de nem akarok butaságot mondani.Az én edzőm nagyon jól tanít. Ha érdekel a dolog, várom válaszod!"
Nem, nem a te karate klubbod is beleesik a 99,9%-os szar magyar karate oktatásba. Megmondom, hol tanítanak "jól" karatét, Okinawa-n és pont.
Butaság itt kérdezgetned!
Itt mindenki azt fogja mondani hogy jó helyre jár!
Senki nem fogja majd itt neked beismerni hogy egy no contactos levegő kékítésre jár, mert gyenge a küzdősporthoz!
Ma már a karate "oktatása" a legtöbb helyen kimerül a versenyekre való felkészitésben és versenyzésben. Az nem karate, nem más, mint sport. övvizsgákra ugyan megtanitják a kihont és az adott formagyakorlatot, de az értelmezését nem, mert az "oktató" sem tudja. Páros gyakorlatoknál is inkább a küzdelmet gyakorolják, de azt nem, mi is a gedan barai.
Amúgy van rendes karate oktatás is, de sajnos nagyítóval kell keresni. Amit én észrevettem. Ezek a jó dojok, nem profit orientáltak, nincs támogatójuk sem, kevés de annál aktívabb létszámmal működnek. legtöbb ilyen egyesület saját magát tartja fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!