Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A boksszal felvehetem a...

A boksszal felvehetem a versenyt más küzdősportolók pl. muay thaiosok, birkózók stb ellen?

Figyelt kérdés

2016. dec. 16. 15:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Azért megnéznék egy boxolót milyen képet vágna ha a muay thai-os szétrúgná a térdkalácsát vagy bevinne egy szép hasbarúgást
2016. dec. 16. 21:06
 12/31 anonim ***** válasza:
Utcán, diszkóban az nyer aki hamarabb üt és nagyobbat. Ringben valószínű szétrúgná a lábad a thai boxoló.
2016. dec. 16. 21:19
 13/31 anonim ***** válasza:
Ez így van az utcán ember küzd ember ellen nem a stílus a stílus ellen
2016. dec. 16. 21:21
 14/31 anonim ***** válasza:

"Igen!

Pár hónapja ezt mindenki tudta alapból aki elolvasott itt pár jó választ!

Csak mióta megjelentek ezek a csing csungos majmok, azóta sajnos sokan kételkednek a saját stílusukban."

Ez fordítva történt. Az oldal előtt mindenki tudta, hogy többnyire emberfüggő a harc és tény az is, hogy a Boxnak amennyi szép előnye van, annyi szánalmas hátránya is, de aztán megjelentek a fanatikusok, akik nem képesek reálisan gondolkodni, így sokan nem bíznak sem magukban, sem a stílusukban.

Amit 10-es ír, az egy komplett baromság. Nem értem, hogy egy Boxolót miért ne lehetne megrúgni, kisöpörni a lábát, lerúgni a térdét, egy medence rúgással földre döngölni, mikor itt veritek a nyálatok a sparringra, hogy onnan jön a tapasztalat, és van is benne valami, de egy Boxolónak egy Box edzésen hányszor rúgnak? Honnan lenne a rúgás ellen tapasztalata? Erről ennyit.

Az utcai szituáció soktól függ. Ha a diszkóban szidjátok egymást 10 cm-ről, akkor az győz, aki előbb üt. Ha viszont kihívod és azt mondod, hogy akkor játszátok le, akkor bármelyik jól rúgó stílus ellen baromi nagy hátrányban vagy. Esélyed mindig van, amúgy. Nekem is van esélyem Mike Tyson ellen, ha esetleg elüti egy villamos, akkor én nyertem. :D Egyébként nem csak a rúgás hiánya a hátrányod.

De röviden válaszolva a kérdésre: igen, de ezek valamiben mindig jóval fejlettebbek nálad és ha ügyesebbek is, akkor azt ki tudják használni és vége a dalnak.

2016. dec. 16. 22:58
 15/31 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy el se jutsz a rúgásig, a boxolók olyan gyorsak. Másfelől egy boxoló is megtanulhat valamennyire rúgni, ahogyan egy judós is. Soha nem tudhatod, kivel állsz szemben.
2016. dec. 17. 11:14
 16/31 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen ez igaz. Én találkoztam birkózóval aki ütött is, méghozzá elég jól.
2016. dec. 17. 12:01
 17/31 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy el se jutsz a rúgásig, a boxolók olyan gyorsak. Másfelől egy boxoló is megtanulhat valamennyire rúgni, ahogyan egy judós is. Soha nem tudhatod, kivel állsz szemben.

Ok tehát senki más nem edz csak a boxolók csak ők edzenek gyorsaságra , kondira egyebekre . Egy rúgó technikát is használó személy csak ül a ...-án és semmit sem tesz , náluk nincsenek ilyen fizikumot javító dolgok náluk nem edzik fel a kezet ( sőt a lábat is ) Ott 10 perces tréningek vannak , csak megmutatja az oktató a technikát párszor megismétlik s the end értem . De hasonlítsuk össze a dolgokat .

Box : Heti 4-5 edzés s akár napjában kétszer s 1 edzés kb 3 óra de minimum 2 , összeszámolva a boxolók napi 4-6 órát edzenek . Tehát egy héten 8 - 30 óra edzés is lehetséges .

Technikái : Horog , egyenes , felütés , csapott ami 4 drb de ha tévedek javítsatok ki. Ami nem támad hastól lejjebb .

Védekezés : Kettős fedezék és elmozgás ( szintén ki lehet javítani .

Rúgó technikát is tartalmazó stílus pl Muay Thai : Heti 2 - 3 edzés s egy edzés 2 óra kb . Ami heti max 6 órát jelent .

Technikái : Kéz ( ütés technikák min 5 drb )

Láb :Rúgás technikák min 7 drb

Könyék : Abból is akad pár technika

Térd : Dettó pár

Clinch : Szintén használhatóak a térd technikák

Kérdés : Ha egy 169 cm magas 66 kilós egy éve muay ozó fickó kiáll egy 171 cm magas 69 kilós szintén egy éve boxoló fickóval ( ja egyforma számú edzés van a hátuk mögött ugyanannyi órával stb ) akkor kinek van nagyobb esélye ?

2016. dec. 17. 14:55
 18/31 anonim ***** válasza:
1-5 évig a boxoló nyer, viszont egy 10 év után a boxolónak nincs már mit tanulnia, a muay os meg még akkor kezd profi lenni a stílusában!
2016. dec. 17. 17:44
 19/31 anonim ***** válasza:

"Kérdés : Ha egy 169 cm magas 66 kilós egy éve muay ozó fickó kiáll egy 171 cm magas 69 kilós szintén egy éve boxoló fickóval ( ja egyforma számú edzés van a hátuk mögött ugyanannyi órával stb ) akkor kinek van nagyobb esélye ?"

Egyértelműen a boxolónak, ugyanis a thai boxos egy év után sehol sincs egy 1 éve boxolóhoz képest.

2016. dec. 17. 17:48
 20/31 anonim ***** válasza:

Nem igazán értek egyet de nem fogok ellenkezni bár bocsánat hogy írni merek mert elfelejtem hogy aki itt nem a boxot isteníti az nem egyéb csak egy kontár holott kíváncsi lennék ha olyanokat kérdeznénk meg akik már jópár éve tanulják egyik vagy másik stílust és nem az itteni box lovagokra gondolok akkor mit válaszolnának .

A muayos 10 év után kezd profi lenni a stílusában ? Erre sem vennék mérget de ez is csak saját vélemény ugyanis egyén függő ki mikorra ér el egy elfogadható teljesítményt

2016. dec. 17. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.