Edzésnél mennyire igaz a fokozatosság elve?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem itthon saját testsúllyal edzeni (úgy 2 hónapja) és az lenne a kérdésem, hogy hátráltatja a fejlődést az ha nem fix ismétlések szerint edzek hanem az alapján, hogy épp mennyit érzek elégnek? Mert annak szerintem nem sok értelme van, hogy lenyomok 3x30 fekvőtámaszt és az utolsó 6-7 az teljesen szabálytalan mert már nem bírom, helyette nekem jobban tetszik az hogy fokozatosan haladva pl. 2-3 edzés után amikor már érzem hogy 13 szabályos helyett már megy a 14-15 aztán megint 2-3 edzés után 16-17 szabályos fekvőtámasz és így erre a tematikára építeni fel az egész edzést minden gyakorlatból, szép fokozatosan haladva és nem pedig ledarálva az egészet majd beleszakadva úgy, hogy az egész mozdulat átmegy rángatózásba és erőlködésbe. Aki tapasztaltabb ebben annak mi a véleménye erről az elgondolkodásról?2016. dec. 5. 17:56
1/2 anonim válasza:
hát ha saját testsúllyal edzel akkor ez jó gondolatnak tűnik nekem, mert egy idő után vagy súlyzóra kell áttérned, vagy a különféle nyakatekert gyakorlatokra
2/2 anonim válasza:
A megoldás a problémádra az edzésnapló vezetése.
Például 02.01-én ment 3x15 fekvő
02.15-re meg kitűzöd, hogy eljutsz 3x18-ig.
Lődd be magadnak a haladás ütemét.
Például én kéthetente rakok hozzá szériánként 1-1 ismétlést a húzódzkodásomhoz, 10-et meg a felüléshez. Így egyenletes.
A lényeg, hogy írjad, mert akkor látod, hogy mikor mi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!