Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Tornyok, magas épületek...

Tornyok, magas épületek megmászásának milyen jogi következményei lehetnek? Vagy lehet ezt "legálisan" csinálni?

Figyelt kérdés

Kell hozzá valami vizsga vagy ilyesmi? Gondolom ha legálba akarom csinálni akkor alá kell írnom valamit, hkgy saját felelősségre meg ilyenek. De ha csak úgy tegyük fel meglát a rendőr, az mit von maga után? Pénzbírság?

Előre is köszi a válaszokat!

2016. nov. 20. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Az epuletnek van tulajdonosa. Vagy az allam, (pl. hidak, muemlekepuletek) vagy az onkormanyzate (lakohazak) magankezen van (pl irodaepuletek) Ez kb. olyan mintha valaki a Te hazadat maszna meg kivulrol.
2016. nov. 20. 19:55
 2/5 A kérdező kommentje:

És milyen jogi következményekre lehet számítani ha elkapnak? Például rádió-TV adótornyok esetében, felmászok, 2-3 kép lejövök. Ha valaki meglát akkor mi van?

(ment zöld az 1. válaszra)

2016. nov. 20. 21:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Nezd nem jogi szakon vegeztem, de vegyuk vegig jozan paraszti esszel:

Solgoztam az ORTT-nel a logisztikan.a technikusok fele en rendeltem el a munkat, ha szukseges volt. Ehez kellet egy chipes beleptetokatya, mivel a tornyot es a hozza tartozo epuleteket egy magas, szogesdrotban vegzodo kerites veszi korul. Nagyobbaknal 2, kisebbeknel, 1 kapu van, melyeket fegyverrel, nehol kutyaval is oriznek, illetve az egesz koceraj be van kamerazva. Ha itt atsunnyogsz, kivulrol ugyan van letra, amivel felmaszhatsz, de akkoris meglathatank a torony belsejeben dolgozok, a kamerak, vagy ha szeles az ido leeshetsz.

Szerintem lehet jogi kovetkezmenye, ha nem is borton, de elzaras, penzbirsag illetve kozmunka biztosan, mivel hatosagilag nem engedelyezett, hogy belepj a torony teruletere.

Muemlekepuleteknel ugy gondolom meg rosszabb, mivel azok allami illetve, orokseg vagy szellemi vedelem alatt allhatnak, es rongalasnak minosulne, ha felmasznal ra, es milve Te leszel kontra az allam, csak vesztesen johetsz ki belole. Az itteni jogot ismerve bortonbe mesz, bar muemlekepulet eseteb ezt meg meg is ertem.

Az epitkezeseken vannak daruk. Ott a vallalkozok sokszor sporolnak, es pl. egy konzervdobozban ulo bajszos alkesszel oldja meg az ejszakai orzest, aki jobbara bealszik. Talan vagod a jelenseget. Egy ilyen epitkezes van pont a 3.ik keruletben a szolo utcaban az amfiteatrumnal. Itt ejszaka nem lattam mozgast, de tuti radhivjak a rendoroket, ha meglatnak, es az innen gyalog 2 perc. Ez estben sem hiszem hogy bortonbe kerulhetsz.

2016. nov. 20. 22:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. nov. 20. 22:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Amiért perelhetnek ez után, (btk szerint) az birtokháborítás, garázdaság.
2016. nov. 21. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!