Cica láz mérés? Magas láz következményei?
Cicám beteg, voltunk orvosnál is, kapott lázcsillapítót, megvan a betegség is, úgyhogy nem ez a kérdés, doki azt mondta, idő kell, míg helyrejön.
Szóval van egy 2,5 hónapos cicám, aki lázas. Ezt már kezelik, de még mindig nagyon meleg. A hónaljánál mértem neki lázat (nem akarom a végbelébe dugdosni), ott 40,33 lett az eredmény. A cica összegömbölyödve alszik, így dugtam be neki a lábához. Ez mennyire fals eredmény? Végbélnyílásban mérve alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékletet mértem volna? Mégegyszer, a cica összegömbölyödve alszik, úgyhogy elég meleg van ott bent.
Másik kérdésem, hogy ilyen magas lázzal meddig lehet várni? Ma reggel lázasodott be, valamikor hajnalban történhetett, de ennél magasabb volt, közel 42 fok. Azóta lement 39,65re, most megint fel 40,33ra. Holnap újra megy dokihoz. Mennyi idő az, ami már ilyen mértékű láznál a sejteket rongálja? Közben folyamatosan hidegvizes törölközös borogatásr kap, mit tehetnék még? Gyógyszert most 24 óráig még nem kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!