Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek a Shirayán Vajrámu...

Szerintetek a Shirayán Vajrámutthí mennyire jó harcmodor?

Figyelt kérdés

Pesten lehet tanulni.

https://www.youtube.com/watch?v=_qNkCh76XKI

[link]

2016. máj. 25. 11:59
1 2
 1/13 aikiboxer ***** válasza:

Ezekből a darabos, szaggatott mozgásokból soha nem lesz folyékony harc, éles küzdelemben pedig (ha az ellenfél folyamatosan támad és nem ilyen szaggatottan) akkor a stressz hatására összeomlasz és visszajönnek az alap reflexeid. Azaz ez így ami a videókon van lóf.sz.

A másik, hogy ezek az ütések rövidek, a kínai tapadós kéz is, a mozgáskultúrájuk ezért nem jó. Az ökölvívóknak 30-40 cm-rel (!!) hosszabb ütésük van ugyanabból az állásból, ami azt jelenti, hogy a shirayán vajrámutthis még csak a levegőt ütögeti, a boxoló meg szétpancsolja az arcát.

A kung-fu tapadós keze meg a wing tsun hadonászása meglepő tud lenni, de könnyű ellene megtanulni védekezni és utána már nem sokat ér.

2016. máj. 26. 12:27
 2/13 anonim ***** válasza:

"A kung-fu tapadós keze meg a wing tsun hadonászása meglepő tud lenni, de könnyű ellene megtanulni védekezni és utána már nem sokat ér."

Na, aikiboxer, elkezdtünk olyanról okoskodni, amihez nem értünk? Jólvan, jólvan. És látom erre vered a figyegőt, hogy te 30 cm-rel nagyobbat ütsz, mint egy Wing Tsun-os és akkor ez most nagyon király ninjon képesség. Tudod mi a bökkenő? Ismered Emin Boztepét? Ő a Wing Tsun mellett foglalkozott még különböző stílusokkal, köztük az ökölvívással. Ő mondta, hogy hogy lehet bitang szépen kijátszani a Box ütést, ami tulajdonképpen egyáltalán nem hosszabb, mint a Wing Tsun ütés. Ugyanis, ha akarsz vele valamit csinálni, akkor nem az orrhegyét ütöd, hanem rendesen ütsz, emellett a Wing Tsun előre megy teljesen. És, ahogy Emin csinálja, azzal a lendülettel be is töri az orrod. Nagyon szépen megmutatta ő ezt egy videójában, hogy hogy működik és mi a valóság. Én egy nálam egy fejjel magasabb Boxoló barátom ellen harcolok, jóval hosszabb ütései vannak és tényleg nagy előny, de egyáltalán nem ettől függ egy stílus minősége. Ha meg ennyire erre vered a melled, akkor el kell keserítselek; a Kung-fu stílusok 90%-a rúgó stílus. Innentől fogva a Boxnak teljesen mértékben nincsen semmi esélye ellenük, mert ahogy a Boxoló gyomra leszakad, ott annak ökle és a Kung-fu mester feje között hatvan (!!!) cm van. A Box kiismerhetőségét meg hagyjuk... :D A leghamarabb kiismerhető harci stílus és ha tudsz térdet rúgni, akkor játékszer, egy pillanat alatt kivégezhető.

Szebb az álomvilágod, mint ez a valóság? Gondolom... de mikor véleményt mondasz nulla valóságalappal (mondjuk de, a Box ütés tényleg hosszabb, ez igaz, csak éppenséggel tökéletesen ki lehet játszani és egy jó Wing Tsun-ost egyáltalán nem érdekel, hogy hosszabb az ütése, valamint az utcai harc nem ettől függ), akkor tedd hozzá, hogy ez csak a te fejedben van így. Köszi! ;)

2016. máj. 27. 09:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Megtaláltam a videót. Igen, elég elméleti szinten mondja, de igaza van. Valamint te is elméleti szinten harcolsz, tehát szabad nekem is néha a tények mellett elmélethez fordulnom.

[link]

2016. máj. 27. 10:08
 4/13 aikiboxer ***** válasza:
Én nem elméleti szinten harcolok okoska, hanem ringben. :)
2016. máj. 27. 11:46
 5/13 A kérdező kommentje:

Könnyedén el lehet dönteni, hogy kinek van igaza.

Mérkőzzetek meg és tegyetek fel róla videót. :)

2016. máj. 27. 12:48
 6/13 A kérdező kommentje:

WING CHUN UTCÁN:

Amikor 14 éves voltam akkor két osztálytársam összeverekedett. Ők álltak kb azon a szinten mint itt a "mesterek" és ők nem is edzettek!!!

https://www.youtube.com/watch?v=1uG2hBcfVTQ

WING CHUN MMA:

https://www.youtube.com/watch?v=qAN-ZKQlucg

Én azt mondom kétféle ember van így a küztdés világában:

1. Aki le akarja verni azellenfelét

2. Aki Kína-fanságban szenved és csak kínai dolgokban gondolkozik. Nem izgatja, hogy nincs benne valós harc, elég a forma.

Nemrég egy fórumon lecsesztek a Kung Fu-sok hogy hogy merem azt mondani, hogy legyen egy edzésen sparring. Mire én heti 2 edzésért 1 hónapig elkértek 15000ft-ot és még sparring sincs? És még az Ezo TV-e mondják, hogy lehúzós. :D

2016. máj. 27. 12:55
 7/13 A kérdező kommentje:

WING CHUN UTCA-részhez még annyit:

Mintha két kislány összeveszett volna egy Justin Bieber plakáton. :DD Ezek nevezik magukat harcosoknak? Hát a harc... az nem a Kung Fu-nál kezdődik. Volt egy haverom aki versenyeket nyert meg nagyképűsködött, hogy milyen gyors. Pár cigány simán megagyalta hazafelé jövet valahonnan. A Kung Fu-ban max a halálos Érintés nevezhető jó dolognak. De a Daru meg a Páva meg a mit tudom én az nem.

2016. máj. 27. 12:58
 8/13 aikiboxer ***** válasza:

Pont ebben rejlik a trükk. A kérdés soha nem az, hogy két harcos közül ki a jobb, mert itt a személyes képességek is számítanak (miért, ha lecsapom SűrítettLevegőt két ütésből vagy ő csap le engem az mit bizonyítana?!).

Hanem az, hogy egy adott harcos a saját adottságaival melyik stílusban jutna messzebb. Ezt nyilván az tudja, aki próbálta mindkettőt személyesen. Vagy pedig, sokféle edzésmódszert ismer már és tud általános megállapításokat tenni.

Más, statisztikai megközelítés: a boxtermek tele vannak csalódott karatésokkal, kung-fusokkal. De a karate dojókban nincsenek csalódott boxolók.

Ugyanígy: megnézed, az UFC, Pride stb. ringharcokban milyen stílusok a jók, illetve milyen technikák. És azokat gyakorlod, mert azok a hatásosak.

Igen tudom, tudom, a ring meg az utca bla-bla-bla. Elmondom, hogy ami a ringben működik, az az utcán is. És az utcán nem te döntöd el, hogy a földre kerülsz-e, hanem az esetek 90%-ában odakerülsz.

2016. máj. 27. 12:59
 9/13 A kérdező kommentje:
Inkább egyikőtök csapja le a másikat az illik egy harcoshoz nem a pofakarate. Főleg azt utálom amikor egyesek azt mondják, hogy a Kung Fu így meg úgy jó de a videókban vagy lecsapják őket vagy csak forma van. Erre meg az a válasz, hogy csak a kezdők meg a bénák tesznek fel magukról videókat. Gondolom a mesterekhez nem méltó a harc csak a forma. :DD
2016. máj. 27. 13:39
 10/13 aikiboxer ***** válasza:
Én már tettem fel magamról videót ide, küldjek neked? :)
2016. máj. 27. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!