Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik wing chun szervezetekné...

Melyik wing chun szervezeteknél rendszeres a fabábú használat, és a sparringolás?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 12:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Magyarországon sehol. Kínában Leung Tingnél biztosan van, máshol nem tudom.
2016. jan. 19. 17:51
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Wing tsun itthon nem a sparringjáról híres.
2016. jan. 19. 21:46
 3/12 anonim ***** válasza:
De érdekes módon Leung Tingnél olyan edzés van, ami még neked is tetszett volna, Honvéd, erre itt meg ez a színvonal meg sem közelíti az ottanit. Nem értem miért, de a lényeg, hogy nincs sparring, csak ritkán az edzés végén. Fabábu meg a mestereknek van, nem mindenkinek.
2016. jan. 20. 05:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, ahogy azt korábban írtam már az oktatás színvonala csakis a Máday "grandmastert" minősíti.

A sparring fontos, és ha ezt valaki nem látja be akkor az nagyon szomorú.

Kínában és Japánban nyilván más a harcművészetek egésze. Ők ebben nőnek fel, az egész történelmükben benne van.

2016. jan. 20. 09:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Lecktra, ne Mádayt fújjad (bár igaz, mit írtál), mert Lo Man Kannál sincs sparring!
2016. jan. 20. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
A sparring az egy létfontosságú dolog és az csak egy 21. századi bullshit, hogy a Kung-fu stílusokban nincs full kontakt! A nagy lófogat nincs! Pont, hogy ott volt a legdurvább. A Box tele van szabályokkal, védőfelszerelésekkel, meg kedves emberekkel, akik, ha a földön vagy, nem ütnek tovább. Régen a Kung-fu sparringok nem így néztek ki. Tudtak is verekedni rendesen és ahol csak kicsit hasonlóbb oktatás van a régihez képest, azok a Kung-fu tanoncok csak haladó szinten verik hülyére a profi Boxolókat. A mesterekről nem is beszélek...! Az már más kérdés, hogy Kínában is csak a híresebb stílusokat oktatják jól, pár iskolában. Úgyhogy nincs sok ilyen Kung-fu harcos. :D De ez már más kérdés.
2016. jan. 20. 12:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs olyan wing tsun mester, aki Mike Tysont, vagy Roy Jonest meg tudná verni. De ezt nem is erre mérik. A box most egy küzdősport. De 3000 évvel öregebb a kung funál. Nem egy olyan küzdősport ami most robbant be :)
2016. jan. 20. 13:39
 8/12 anonim ***** válasza:

En ezert sosem szolom le a kung fu-t. Lattam (csak dokumentumfilmben) shaolin mestert akinek a teste nagyon eros volt, az egyensulyerzeke paratlan, emelett gyors volt mint egy fiatalember. Azt a 90 eves idos kinai holgyet is akinek nem volt szuksege botra, es orgesn de gyakorolta a tai chi-t.

Azonban ahogy ezt korabban is emlitettem a vilag megvaltozott es bizonyos dolgok mara elavultak es hagyomanyorzesen kivul nem jok semmire. Ezert tetszik a 'master wong' nevu kinai ficko aki modern wing chun-t oktat. Haladni kell a korral es beepiteni olyan dolgokat amik az adott stilust felhelyezik a terkepre. Ilyen alapveto dolog a sparring.

Volt egy kerdes a harcmuveszetek evoluciojaval kapcsolatban nem olyan regen ott leirtam bovebben.

2016. jan. 20. 13:42
 9/12 anonim ***** válasza:
R.J. Juniort most kalapálták el elég rondán. Tyson meg már öreg.
2016. jan. 20. 19:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Nyilván a fény korukról beszéltem ember...

Roy Jones JR is 47 éves elmúlt. Fénykorában 3 övet köthetett fel egyszerre magára es szerintem a valaha élt legtechnikásabb ökölvívó. Talán Mayweather aki kicsit hasonlít rá, de ő se az a tipikusan bohócot csinálok az ellenfelemből típusú boxoló.

2016. jan. 20. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!