Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen harcművészetek, és...

Milyen harcművészetek, és önvédelmi rendszerek vannak, amik közelharcban, és távol harcban is hatékonyak?

Figyelt kérdés

2016. jan. 17. 14:23
1 2 3
 21/29 anonim válasza:

18

MMA vagy a box nemtanit meg úgy, védekezni,mint ahogy a Wing tsun.

Wing tsunnal teljesebb,majd probald,ki.

Ja meg az utcán nincsen boxkesztyü a kezeden,ami védelmet nyújtana egy éles harcban.

2016. jan. 18. 11:02
 22/29 anonim válasza:

Ja még annyit,hogy a wing chun,nem küzdösport,hanem önvédelem az utcai pármásodperces támadásokra.

És a MMA vagy box stb,nem harcmüvészetek,hanem küzdösport,ahol szabályok is vannak.

Szóval van egy itcai támadó,akkor kezdesz wing chun elháritásokkal,aztan támadhatsz mma technikákkal,betamadásokkal.

2016. jan. 18. 11:08
 23/29 anonim válasza:

Most olvasom,hogy a wing tsun 300 technikaval rendelkezik. pff...

kifejtenéd bövebben?

pak sau,stb...ezt 300-ig eltudod sorolni?

XDDDDDD

nem ismered te a wing tsunt,gyermek cipöben jársz barátom :DDD

2016. jan. 18. 11:22
 24/29 anonim ***** válasza:
Én csak 8 éve boxolok nem vagyok se profi, se magyar bajnok, a boxot csak hobbi szinten csinálom, de szerintem bajosan ütne meg egy képzetlen támadó, tök átlagos boxoló is el tud hajolni az ütések elöl, nem kell ahhoz profinak lenni. A wing tsun védelmét volt lehetőségem megtapasztalni, egy wing tsun mester full contact sparringban való védekezése 2-3 év thai boxal helyettesíthető.
2016. jan. 18. 12:26
 25/29 anonim válasza:

Igen,bajosan ütne meg egy "kèpzetlen "tàmadó.

Ès a wing tsunt vagy wing chunt sok olyan "mester"oktatja, hogy nen mèltók a mester nèvre.

2016. jan. 18. 15:08
 26/29 anonim ***** válasza:
Hát, ahil 4-5 év alatt mester címet lehet szerezni, azt a stílust nem tudom ajánlani senkinek.
2016. jan. 18. 15:20
 27/29 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is szurja a szemem mar evek ota. Ez fuggetlen a wing chun-tol, de mara a mester cim elcsepelt lett.

A kinai, japan mesterek regen hosszu evtizedek utan hivhattak magukat mesternek, volt tekintelyuk es felneztek rajuk. Mara sajnos eleg hozza par ev es ez ami szomoru.

Lehet szidni a kelemen ryu-t de nagyon szimpatikus amikor a Kelemen Istvan azt mondja, hogy a mesteri cimhez nala legalabb 7 ev kell.

Az, hogy a wing tsun-ban eleg hozza 2 ev nem a stilust minositi, hanem magat a Maday 'grand mastert'. De ez igaz barmire ahol igy lehet elerni a mester cimet.

2016. jan. 18. 19:05
 28/29 anonim válasza:

Lo man kam nagy mester,Ip Man - nak a nővèrènek a gyermeke, aki 10 èven keresztül Ip mestertől tanulta meg az összes formàt .

Amugy Lo man kam tradicionalis wing chunt oktatja.

2016. jan. 18. 21:54
 29/29 anonim ***** válasza:
Hazai Wing Tsun oktatásban azért fontos megemlíteni, hogy nagyon gyorsan kellett Mádaynak új mestereket szerezni ahogy jó páran megunták és ott hagyták. Kb. az akkori mestereinek a fele ott hagyta, ezáltal azok a klubok is kiestek ahol ezek a mesterek oktattak. Gyorsan kellett szereznie új mestereket, ezeket meg csak úgy tudta, ha a mesteri rang követelményeit nem olyan szigorúak lesznek, mint eddig. Ezért van az, hogy valaki pár év után már edzéseket tarthat.
2016. jan. 19. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!