Milyen harcművészetek, és önvédelmi rendszerek vannak, amik közelharcban, és távol harcban is hatékonyak?
A helyzet az, hogy ha van 20 - 60 technika vagy tamadasi lehetoseg es te mindegyiket tudni akarod, vagy elo van irva, hogy tudni kell az regen rossz!
Egyszeruen felesleges es reflexbol lehetetlen mindegyikre emlekezni.
En is tanultam sok kombot, meg utest, rugast amire nem mondhatom, hogy szar mert nalam ugyesebb emberek fejlesztettek ki es hasznaljak, de nekem nem all kezre.
En csak azokat gyakorlom es memorizaltam amik egyszeruek voltak, hatekonyak es kepes voltam megeroltetes nelkul reflexbol is vegrehajtani rovid idon belul.
A kevesebb neha tobb!
Szerintem nem ez a jó kérdésfelvetés, hanem az, hogy ököl-, test- és ezen belül földharcban is hatásosak.
Az, hogy közeli meg távoli meg belharc ez részletkérdés. A boxban is van belharc, aki szerint nincs, az nem érti a boxot. Boxban belbarcban duckingolunk és felütünk (például).
De mindez ökölharc. Ami az érdekes, az a testharc, amiben a birkó, judo, BJJ, sambo a királyok.
"Az, hogy közeli meg távoli meg belharc ez részletkérdés. A boxban is van belharc, aki szerint nincs, az nem érti a boxot. Boxban belbarcban duckingolunk és felütünk (például)."
Öjjha... :DDDD Beneszarjak... :DDDD A Wing Tsun is tud rúgni egyenest és oldalast, most biztos van esélye rúgó távolságban a Wudang, vagy Taekwondoo ellen. :D A felütés az tényleg belharc technika. De csak egy, úgyhogy a Box belharca nulla. Aikiboxer, akkor még egyszer elmondom: amihez nem értesz, arról ne beszélj. Bár most jót nevettem, köszi. :D
Aikiboxer, nem érted ?!?!?!?!?!
Amihez nem értesz ahhoz je írj !!!
A box belharca nulla !!!!!!
(XD)
Például 3:09- nél itt is láthatod Aikiboxer, hogy mennyire 0 a box belharca és hogy Te mennyire nem értesz hozzá. Szerintem még ameddig nem késő kezdjünk el wing chunozni, szépen megtanuljuk a belharcot rendesen, ahogy azt kell aztán visszamegyünk boxra és szétalázunk mindenkit. Mehetünk egyből Tyson Fury ellen a nehézsúlyú bajnok címért, úgyis egy 0 a belharca.
Persze, egy wing tsunosnak egy "boxos" 2 mp. :D
Komolyfalan a box. :D
Kiegészítő stílus. :D
Csak 4 technikája van, szemben a wing tsun 300+ technikájával. :D
17
Ha, kellet màr hasznàlnod a wing chunt, akkor megtapasztalhatad, hogy a wing chun önmagàban èdes kevès (kivève,ha mester vagy, vagy ha, egy gyenge tàmadóval van dolgod ).
Ha mèg nem tapasztaltàl ilyesmit, csak edzèseken, akkor àlomban ringatod magad.
Kis koromban belèm kötek mindig,a velem egy korúak, (nèha nagyobbak )volt hogy, kaptam,de volt úgy, hogy èn is adtam.
12 voltam,mikor elkezdtem wing tsunozni ès úgy gondolkoztam, mint te. Mind addig, míg belèm nem kötek. (16 voltam).
Edzèseken azt hittem tudok valamit, de az utcàn kiderült, hogy kevès a 4 èv wing tsun! Elkezdtem mma-ra jàrni
Wing chun,az mma-val remek pàrosítàs,mivel ott a box, birkôzàs, stb...
A wing chun vèdekezèsre baromi jó,de tàmadni box technikàval az igazi.
Ès, ha harc közben az UTCÀN elcsúszol ès a földre kerülsz akkor ,nem pànikolni foksz, hanem jiu jitsu technikàval foksz tovàbb tàmadni.
Mióta a wing chunt az mma-val hasznàlom, nem hagyot mèg cserben!
Wing chun-ból hiànyzik ,ami a mma-ban van. Ès ez forditva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!