Milyen harcművészetek, és önvédelmi rendszerek vannak,
amik közelharcban, és távol harcban is hatékonyak?
Wudang, Hung-Gar, Daru, Choy Lay Fut, Taekwondoo+Box vagy Wing Tsun/Chun. Ezek közül válassz, bár a Choy Lay Fut Kung-fu sajnos nincs Magyarországon. :( De még a Thai Box is jó rúgó távolságban. De leginkább a Wudangot ajánlom!
2016. jan. 17. 15:24
2/29 anonim válasza:
háát irj ugy le mindent ahogy jön és anyi választ kapsz h nem tuc irni hogy ugy felhuznak hogy leütöd őket bármi tanulás nelkül, hidd el valóságba 2 emert zavarta 1 ik tanár volt de korházba mentek..
2016. jan. 17. 15:58
CQD. A navy seal és részben a magyar KMZ közelharca :D
Közelről maximum 3 másodpercig maradsz életben. 1km-ig biztosan halálos, csak kell hozzá egy jó karabély. :)
Közelharcra az összes stílsut fel lehet sorolni.
távol harcra meg lőfegyvereket tudsz használni.
amire te gondolsz az a belharc, nem közelharc.
2016. jan. 17. 16:05
4/29 A kérdező kommentje:
Van távol harc,közelharc,és belharc.A közel és a belharc között mi a különbség?
Közelharc a kéz távolság. A Box csak arra gyúr. Belharc a könyök, térd távolság, ott a Wing Tsun/Chun és a Thai Box a főnök. Olyan stílus nincs, ami belharcban és rúgó távolságban is kimagasló lenne. Én ezért tanulok most Taekwondoo-t. Wing Tsun belharcra és ütés távolságra, Taekwondoo pedig rúgó távolságra.
2016. jan. 17. 16:45
Igazából semmi.
Sokan 5 részre osztják a közelharcot, aminek az egyik eleme a belharc. (szerintem semmi értelme nincs )
a pusztakezes közelharc,
ütésekből, rúgásokból, fojtásokból, feszítésekből, dobásokból, földrevitelekből és földharcból áll.
"távol harcot" fegyverekkel vívják. Ágyukkal, lövegekkel, puskákkal, rakétákkal stb.
A közelharchoz soroljuk többnyire a kés, kard, bot, stb fegyvereket, amik nem lőfegyverek.
2016. jan. 17. 16:45
Amúgy a harcnak 5 fázisa van: ütés távolság, rúgó távolság, belharc, földrevitel, földharc.
2016. jan. 17. 16:46
Ezt azért mondod, Honvéd, mert te ütés távolságra nem ismersz annyi technikát, mint én. :D A Boxnak ott csak 4 technikája van, de egy Kung-fu stílus ütés távolságból körülbelül 20-tól 60-ig terjedő skálán képes támadni, míg belharcban a Daru például halott, a Wing Tsun pedig oda épül úgy, ahogy a Thai Box is. Úgyhogy jogosan van elkülönítve a két távolság egymástól. :)
2016. jan. 17. 16:50
Én még kiegészíteném Honvéd pusztakezes harcát a rántással, csavarással, lökéssel. Ezek még nagyon hasznosak, ha megtanulod őket használni! Pláne a rántás, az kellemetlen, gyors, váratlan és nehéz ellene védekezni. Másik kérdés, hogy próbálj meg elkapni egy profi Boxolót. :D Menni fog, ha Sáska Kung-fu-t tanulsz és használod élesben is, gyakorlod. De amúgy nem olyan egyszerű dolog az.
2016. jan. 17. 16:56
Lökés, csavarás, rántás, ez a feszítés és földrevitel.
Ismerej rengeteg ütés technikát a ju jitsu vizsgaanyagába rengeteget kellet megtanulnom, az más kérdés, hogy használok max 5 darabot, mert a többit nem találtam annyira hatékonynak.
2016. jan. 17. 18:14
Kapcsolódó kérdések: