Mi a különbség a japán ju jitsu, és a sambo között?
Azok az elvezetések amit a videóban az aikido mester csinált, működnek. A csuklópörgetésben ha uke vagy pedig 2 választásod van, vagy beleugrod a fél szaltót és tompítasz vagy eltőrik a karod, ez ilyen egyszerű. Nyilván sokat jártál kelemen ryura, ha a sárga öves csukló dobásig sem sikerült eljutnod. A szamurájok rengeteget küzdöttek főleg a pengével, de közelharcban pusztakézzel ugyanazokat az elemeket használták, amit a mai modern jitsu átvett. Kyudo, iaido, kenjutsu, ju jutsu, lehet itt elveszni a részletekben, de amit te írsz az tényszerűen nem igaz. Nézz után a szamurájok pusztakezes harcmodorának és rájössz mekkora butaságot írtál.
Ezek a videók talán rávilágítanak számodra is, hogy felszínes tudással megítélni valamit nem harcoshoz méltó. Egy kicsit én kisfordultam mafamból, mindenestre én itt befejeztem a szájkaratét, én senkit sem szólok le amiatt, mert más stílusban találta meg önmagát és ott másfajta eredményeket ért el mint én, tisztelem mert sportol és tisztelem mert harcos, kérlek tégy te is így. Az alázat az egyik legfontosabb erénye a harcosnak ( ezt is az a hülye Konfociusz mondta, nem a thai box edző). Shalom.
,, Alázat és tisztelet? Ezek azoknak járnak, akik valóban értenek a harchoz"
Akkor nem kell alázatot és tiszteletet mutatnunk feléd? :D
"Ezek a thai-boxosok sokan csak bohócok. Ez egy divatsport lett, nagyon elterjedt, sok helyen nyitottak klubbokat. Én is voltam ilyen helyen, csupa felzselézett hajó kisgyerek, tetőtől talpig Adidasban nyomkodta az okostelefont, némelyiken még aranylánc is volt. Persze van 1-2 normális klub is nagyobb városokban, főleg Budapesten. De nagyon sok el is is van szállva magától. Holott egy birkózó belecsapná a 60 kilóját a földbe. Az Aikidosok is simán felveszik velük a harcot, pláne ha birkózott mellé az illető."
Ha a thai boxosok bohócok, akkor a karatésok, kungfusok jutsusok, aikidósok pedig ezotérikus táncművészek. Az MMA, BJJ, Wing Tsun sokkal nagyobb divatsport mint a muay thai. Ilyen zselézett hajú ficsúr gyerekből többet látsz egy MMA edzésen, mint thai boxon. De ezek az egyének hamar ki is esnek onnan, rövid ideig edzenek ott.
Viszont ha a páva gyerek úgy dönt, hogy rendszeresen lejár thai boxolni, akkor idővel meg fog keményedni. Ellenben, ha ugyanez a bájgúnár mondjuk thai box/mma helyett, wing tsunra járna, akkor továbbra is ugyanolyan (vagy még nagyobb) anyámasszonykatonája lesz. Egy natúr aikidós pedig a büdös életbe nem fogja felvenni a harcot, egy muay thaios, bokszoló vagy judós ellen. Ha már az aikidós birkózik is az aikido mellett, akkor akár valóban leverhet egy thai boxolót, A BIRKÓZÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN, és semmiképp sem az aikidónak köszönhetően. Ennyi erővel egy taichis is lehet brutális grappler.... ha eljár bjj-t tanulni.
Még a gagyi thai box edzéseken tanuló illetők is többet értenek a bunyóhoz, mint azok akik jó/elismert helyen aikidóznak vagy wing tsunoznak.
,,magam részéről nem fogok sem tisztelni, és főleg nem elismerni olyan dolgokat, amik nem működnek"
Akkor a saját hazugságaidat se tiszteld, amik arról szólnak, hogy miket űztél eddig és mennyi ideig. Pár hónapja pusztán 5 év űzted csak a Thai bokszot, 9 éve bokszoltál. Most már 9 éve Thai bokszolsz. Régen azt állítottad soha nem voltál semmilyen más stílus edzésein. Most már azt állíttod, hogy voltál személyesen Kelemennél Jujutsuzni. Most miként is van ez? Jó lenne már eldönteni miket csinálsz/csináltál, vagy pedig végre színt vallani, hogy egyszerű nethuszár akarnál lenni, csak sokszor besülsz.
"Akkor a saját hazugságaidat se tiszteld, amik arról szólnak, hogy miket űztél eddig és mennyi ideig. Pár hónapja pusztán 5 év űzted csak a Thai bokszot, 9 éve bokszoltál. Most már 9 éve Thai bokszolsz. Régen azt állítottad soha nem voltál semmilyen más stílus edzésein"
Ebben tévedsz, összekeversz valakivel, de nagyon. Szerinted én vagyok az egyetlen válaszoló aki thai boxot tanul??? 9 évet soha sem bokszoltam, csak ötöt, azt is régebben. Muay thai-t pedig nem 5 évig űzTEM, hanem 9 éve űZÖM (jelenleg is). Jó lenne, ha nem Te állítanál be engemet hazugnak, miközben te kamuzol jobbról-balra. Ha viszont nem kamuzol, akkor pedig összekeversz valakivel, de elég durván. Ráadásul csomó stílus edzésein voltam már, a krav magán át az iaidon keresztül a capoeiráig is. Jövőhéten fogok egy Taijutsu edzést megnézni. Pontosan itt bzmeg:
Sokféle stílus edzéseit megnézem és páron részt is veszek, majd utána alkotok véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!