Mi a különbség a japán ju jitsu, és a sambo között?
Hatvanszázalék: hát nagyon van még mit tanulnod - főleg szellemiséget -, ha ennyi év sportmúlt után addig jutottál el, hogy "rojtosra rúgom a s.ggét, oszt' én leszek a császár".
Remélem növesztesz tököt is, mire felnősz.
Aikiboxer! Te most komolyan ennyire naiv vagy?? Jézusom. Szóval ''tisztességesen bemutatkozott'' a Magyar Honvéd nicknevű válaszoló. Egy ilyen fórumon bárki írhat magáról bármit. Én legalább nem hazudok magamról olyat, hogy kommandós tiszt vagyok. Mondjuk a hozzászólásaiból azt sem igazán hiszem el, hogy ért valamit a küzdősportokhoz. Ha értene hozzá, akkor maga is tudná, hogy a jujutsu az bűvészkedés, pont mint az aikido és a wing tsun.
Ami a sportolói tiszteletettudó magatartást illeti... nem is tudom, hogy ki akar engemet ''szívesen látni'' abban a ferencvárosi bokszklubban? Ö is ugyanúgy szét akarná rúgni a hátsómat, csak ő köntörfalazva írta le, én pedig nem. Tessék megtanulni szöveget értelmezni.
Pár év Thai boksszal eltudnád verni Kelement? Kérlek mesélj még. Ja, hogy nem tudsz semmit se Kelemenről, se a stílusáról, pusztán zavar, hogy 10 danja van (amivel el is árultad ki vagy)?
Lehet itt szidni Kelement, miszerint neki miért van több danja, mint sok másik nagymesternek, csak ez édes kevés. Ha zavar a stílus, akkor normálisan kielemezve, hogy ez a technika ezért rossz, az a technika azért rossz, stb. Nem ilyenekkel felhozni állandóan, hogy miért 10 danos, mikor Japánban se nagyon vannak 10 danos mesterek. Ugyanis kb. ennyi szoktatok tudni felhozni.
Azt meg eldönthetnéd már, hogy milyen stílusokat űzöl, mivel még pár hónapja azt mondtad a boksz + Thai boksz kombón kívül nem űztél semmit. Ja, hogy már te se tudod miket kamuztál már be itt.
A ju jitsu 2500 éve gyakorolt és bevált technikáiba nem fog tudni belekötni egy 2 dimenziós agymosott thai boxos. :) azt ne várd tőle, hogy érveljen, hisz leírta, ha kell engem is és Kelement is gond nélkül összeszedi. Miután én meginvitáltam egy edzésre ahol bemutathatta volna elsöprő erejét a jitsusokkal szemben, sajnos kiderült, hogy hamburgba él pech. Nihon Kempo Jitsut csinálom, a zen bu kannal ellentétben nem indiai hanem japán eredetű az okinavai mozgáskoordináció az alappillére, csak több a sparring, üti rugi az exzéseken ennyi. Szajka Róbert, Metzger Antal, Hernádi vagy Bárdosi is az ismerősöm, az első még közelebbi barátom is. Szajka Róbert neve nyilván sokat mondhat neked ha ekkora thai boxos vagy, mert először európában, majd a supercombat world cs-en is agyonverte a thai boxosokat, ez nem ma volt ettől még az eredménye nem veszít semmiből. Te a nevemet kérted én leírtam. A szolnoki HB humaingazgatásánál nyugodtan rám kérdezhetsz, a zách u.-án is, csak ott nem fognak semmit se mondani, amíg a belügynél van igazolványobb legalábbis.
Te kis hamburgi ju jitsu, aikido, win tsun verő hamburgi thai box bajnok ;)
Te Zsoltika én aztán nem kérdeztem a nevedet. Csak te magad írtad önszántadból a (kamu) kommandós adataidat. Szóval nihon kempo jutsu. Ez igazából nem is jujutsu, hanem kempo, csak mögé tették a jutsu szócskát. A zen bu kan pedig még véletlenül sem indiai gyökerű kempo irányzat, hanem dr. Harnos Imre által létrehozott küzdősport. Ismeren azért a stílust amit űzöl/űztél(?). A nihon kempo jutsu azért használhatóbb, mint a kelemen jujitsu. Ott tényleg van valamivel normálisabb sparring (néztem végig egyszer egy ilyen edzést). Az a baj jujutsu, wing tsun, aikido, karate stílusokkal, hogy ezek harcMŰVÉSZETEK.
Szóval tisztelt Fehér Zsolt Művész úr, majd ha tanul igazi küzdelmi értékkel bíró küzdőstílust, akkor majd sparringolhatunk egyet. :)
"De igazából nem nagyon izgat, hogy mit gondolsz a tekről vagy a ju jitsuról, mert sikerült bizonyítanod, hogy alázatról tiszteletről te sosem hallottál, ami a thai boxosoktól egyébként nem újdonság ( tisztelet-kivétel )."
A harcművészekkel pedig az a baj, hogy ők pedig (veled együtt) a realitásról és a hatékonyságról nem hallottak. És ez pedig a harcMŰVÉSZ uraknál nem újdonság, ellenben a köntörfalazás, a mantra és a misztikus bushido, tao...stb bölcseletek már annál inkább. Alázat és tisztelet? Ezek azoknak járnak, akik valóban értenek a harchoz (és nem csak a levegőt görbítik a chi-vel, vagy a ki-vel), ha már a küzdősport/harcművészet témánál tartunk. Vagy tudsz bunyózni, vagy nem!!! Nincs mellébeszélés! Az aikidós, jujutsus, wing tsunos...stb. nem tud bunyózni, gyakorolnak egyfajta mozgásanyagot - aminek a valódi küzdelmi értéke hasznavehetetlen - és kész. Nem fogok tisztelni egy olyan több danos "nagymestert" aki tud 1000-féle csiri-csáré nyakatekert kézcsavargatós, kacifántos japán nevű bűvészkedést bemutatni egy jól fegyelmezett beidomított tanítványon (miután begyakorolták a koreográfiát), holott a valóságban egy harcban az első mozdulatig nem jutna el, mert az első parasztlengőtől lecsücsülne a földre.
https://www.youtube.com/watch?v=XSndYcP1Ohw
https://www.youtube.com/watch?v=MRb7GNadxwY
Hát veszettül reális technikákat láthattunk. :D A Harry Potter-ben nincsen ennyi varázslás.
"elmondásod szerint hamburgból mondod, az aikidora, ju jitsura, win tsunra, hogy hókusz pókusz. ( a japán szamurájok, biztosan nagy varázslók voltak)."
A japán szamurájok páncélban, karddal, lándzsával, naginataval, tsetsobo-val és más fegyverekkel harcoltak a csatamezőkön, nem ritkán lóháton. Azok nem jujutsuztak semmit sem. Biztos sok értelme volta atemikkel ütni a felpáncélozott - katanával a kezében lévő - ellenséget, valamint páncélban földharcolgatni egy nyílzápor alatt. Igen, biztos kiképzési anyag volt a szamurájoknál a jujutsu, de tuti nem használták a csatákban. Az, hogy a legendákban mi hogy maradt fenn az egy dolog. Minden jujutsu iskola a stílusát "samurai martial art" -ként emlegeti, tudod kell a marketing. Nem a szamurájok voltak a varázslók, hanem jelenleg azok a varázslók akik jujutsu iskolákat működtetnek és "a szamurájok is ezt tanulták" - címszó alatt reklámozzák a stílust.
"Thai boxolj csak becsületesen majd ha haza jössz ne felejtsd el szétverni kelemenéket, a többi jitsust, a win tsunosokat, az aikidosokat, meg a boxolókat."
Kelemenék meg voltak, a Pista grandmastert meg pár csatlósát leszámítva. Ami a többi jitsust illeti. Takeda-ryu aikijutsussal már sparringoltam, kicsit sem győzött meg. Wing tsunosok meg voltak, jöttek le thai box edzésre hozzánk, nem működött a mókusboksz, ez van.
Aikidóssal még nem küzdöttem, de valahogy nem érzem azt, hogy félnem kellene tőlük. XDDD Bokszolókkal nincsen bajom, 5 évig csináltam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!