Mi a különbség a japán ju jitsu, és a sambo között?
"Az, hogy te a japán és olasz sokek által elismert Kelemen Istvánról név nélkül így beszélsz, a te szegénységi bizonyítványod."
Jó pénzért vannak bólogató japán mesterek. Nem kell ehhez több, mint sportpolitika, jó kapcsolatok és seggnyalás. Máday-nak is ott a bólogató kínai mestere a Leung Ting. Ez nem oszt, nem szoroz. Attól még a reális(!) közelharci tudása lehet nulla valakinek, hiába van több dan fokozata.
A másik, ha valaki elér kb. 5-6 damfkozatot egy stílusban (pl: jujutsu), és utána alapít azon stíluson belül egy irányzatot (pl: Kelemen-ryu), akkor az az illető megkapja a 9 vagy 10 dant. A japánok elismerték... persze hogy elismerték, hiszen ezzel a Kelemen úgymond "ingyen" reklámot csinál az egyébként japán gyökerű jujutsunak. Terjed a stílus a világon.
Az már más kérdés, hogy maga a stílus és annak oktatási módszerei teljesen haszontalanok. Le kellene venni a fanoknak, a budo-szemüveget.
"de gondolj bele ha azt a bűnözőt nem négy ember fogja le hanem esetleg 2 sima rendőr járőr akkor lehet, hogy ellenáll."
.... Magyarországon! Más országokban (pl: oroszok) az ilyen szitukat a sima rendőr járőr csinálja. Ez egy bazi nagy szégyen, hogy ilyen piti dolgokhoz a kommandót kell bevetni. Eddig sem tartottam valami hű de nagy dolognak a TEK-et, de ezek után...pff....vicc. Ez már nem magyar narancs, hanem magyar kókuszdió.
:) nyilván sokat értesz a criminal pszichológiához ha így gondolkozol :)
De szerintem fölösleges a TEK-ről ennél a kérdésnél beszélni. Szerintem egesz vicces, hogy az itt kommentelgetők gond nélkül összeraknák Kelemen Istvánt :D talán még meg is mutatom neki ;) Kérdező, ha érdekel milyen a Kelemen Ryu akkor látogass el egy edzésre és meglátod, hogy mennyi japán mesterr vett meg :D ( ritkán mosolyodom el a monitort nézve, de most sikerült, az hogy Kelemen István lefizeti a japán meatereket szerintem lassan kabaré :D) sőt szerintem az egész vitát fölösleges folytatni, mert itt a világ legnagyobb harcművészei gyűlnek össze, akik gond nélkül csuknák össze Kelemen Istvánt, meg bármelyik TEK-est :D ( azért nem kis kompenzálni való lehet, ha itt kell leírnotok, hogy kit és hogyan tudnátok összeverni:) mindezt név nélkül persze )
"ritkán mosolyodom el a monitort nézve, de most sikerült, az hogy Kelemen István lefizeti a japán meatereket szerintem lassan kabaré :"
Kisfiam, ebben az országban a harcművészeti oktatás egy bazi nagy kabaré, pont mint a magyar foci. Nem tudom mióta gyakorolsz harcművészeteket,de ha erre még nem jöttél rá, akkor írtó nagy ökör vagy.
Kelemen papa tanított bilincselni?
XDDDDDDDDDDDD Ezzel én nem dicsekednék! XDDDDD
Tyűha Zsoltika, azért ekkorákat ne kamuzz kisember. Aha TEK tiszt, hogyne. A spártai 300 egyike nem te voltál, és a nagyapádat nem Musashinak hívták véletlenül? XD
Szóval 1 dan jujutsu, 7 év boksz és 2 év kali. Most ettől kellene bevizelnem? Na nee... csak ennyi te TEK sensei? 2-3 danos jujutsusokat rugdostam le, mikor csak negyedik éve thai boxoltam. 7 év boksz azért már figyelemre méltó, csakhogy én 9 éve thai boxolok (és mellette 5 évet bokszoltam én is). 2 év kali az semmi, ezt onnan tudom mert 3 évet eskrimáztam én is. :)
Ezenkívül, van még 1,5 év jujutsu, 3 év taekwondo múltam is.
Szívesen rojtosra rúgnám a valagadat, csak kár, hogy Hamburg messze van Pesttől. Az agyatlan thai box edzőket pedig te csak ne fikázd, mert akármelyikük pár másodperc alatt szétrúgná Kelemen papa combocskáját. A jujutsus csiribí-csiribá nem működik, a valódi bunyó ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!