Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wing Tsun Kung Fu-ról vélemény...

Wing Tsun Kung Fu-ról vélemény/tapasztalat?

Figyelt kérdés
Lány vagyok és anyukám ötlete volt, hogy kezdjek önvédelmet tanulni és hát ez a Kung Fu jónak bizonyult, de nem tudom, hogy mennyire jó vagy mennyire érdemes járni rá. Kérek szépen mindenit, aki tud mondani valamit róla vagy esetleg már van tapasztalata erről az írja meg! Előre is köszönöm' :) ;)

2015. nov. 1. 16:33
1 2 3
 11/22 aikiboxer ***** válasza:
Oké! Bocsi! :))
2015. nov. 3. 09:18
 12/22 anonim ***** válasza:
2015. nov. 3. 16:06
 13/22 anonim ***** válasza:

Sűrített levegő: "Egyenes, horog, vontatott, felütés+parasztlengő. " :D

Mi az a vontatott??? Boxban egyenest, horgot és felütést szoktunk ütni. + még a horognak van egy ún. csapott változata.

A kézzel történő védekezés pedig korántsem csak a kettős fedezék.

Tényleg, aki nem ért hozzá, minek szól bele?

2015. nov. 3. 19:03
 14/22 anonim ***** válasza:
Ja, és bocs az OFF-ért, kérdező! :)
2015. nov. 3. 19:04
 15/22 qwertzoo ***** válasza:

WT-t nem ajánlanám... sparring nuku, helyezkedés/mozgás katasztrofális, több támadó ellen esélytelen.

Belharcban tényleg jók, viszont ha előkerül egy bicska, akkor a belharc az öngyilkosság.

Akkor inkább box, már csak a lábtechnikával is többre mész (ha van hely mozogni).

2015. nov. 3. 22:28
 16/22 aikiboxer ***** válasza:

Anyudat ezzel a sporttal tehetnéd boldoggá... :))

[link]

2015. nov. 5. 14:24
 17/22 anonim válasza:
Van akinek bejön, nekem nem jött be. Én egy nagy egyszerű majom vagyok, nekem nagy csalódás volt a WT. De ez csak az én véleményem. Kedves Kérdező neked kell tudni, hogy mennyire való neked az a sport vagy sem. Én már hét után tudtam, hogy nem sok jövőm van ott.
2015. nov. 26. 17:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Válasz a 6-os versenyzőnek:

box ütések: jab, cross, uppercut, hook, overhand, shovel punch. Csak a jabnek van 12 variációja, amit különböző helyzetekben tudsz használni.

védekezés: védekezés lábmunkával, védekezés elhajlással, védekezés hárítással, védekezés pozícióval (a sokból csak egy a kettős fedezék).

Ha csak a balegyenes védését nézzük, a teljesség igénye nélkül: lezárással, jobb tenyérrel, hátrahajlással, elhajlással, balra lépéssel, bal tenyérrel való hárítás, kihajlás, kifelé hárítás, kötés, jobb oldallépés, kilépés, belépés, lezárás vállal.

Dobránszky: Az ökölvívás technikája c. könyvét tudom javasolni elolvasásra.

2016. febr. 20. 23:49
 19/22 anonim válasza:
A leheto LEGJOBB valasztas! :D Nagyon hatekony, egyszeruen fantasztikus az a sok talalekony technika...jarj batran, en is jarok! :)))
2016. jún. 27. 19:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Lány vagy, és önvédelmet akarsz tanulni?

Gondolj arra, hogy egy nő fejlesztette ki a Wing Tsun-t, hogy a 120 kilós támadót is fellökhesse, és elmenekülhessen vagy hidegre tegye és mehessen tovább nyugodtan.

Járj bátran, egyszerű, hatékony és nem vernek agyon edzésenként, illetve az edzők és a tanítványok is nagyon kedvesek, Máday Norbert is egy nagyon kedves, segítőkész ember.

2017. márc. 19. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!