Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Lehetek egyszerre birkózó és...

Lehetek egyszerre birkózó és erőemelő?

Figyelt kérdés

2015. szept. 13. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán.Nagyon üti egymást a kettő, mind edzésben, mind pedig táplálkozásban.

Ez kb pont olyan mint hogy szumós akarnál lenni, meg tornász is egyszerre.

2015. szept. 13. 17:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Jelenleg milyen szinten állsz külön-külön a két sportból?
2015. szept. 13. 21:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát,jelenleg erőemelő edzést csinálok.Most szeretnék elkezdeni birkózni.De miért üti egymást a kettő?Felhúzás,guggolás fekvenyomással lehet a legjobban erőt fejleszteni,ami kell is a birkózáshoz.
2015. szept. 15. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Nézd, hobbiszinten nincs akadálya.

De nagyon nem mindegy hogy erőemelő akarsz lenni, vagy erőemelő edzést csinálsz.

Ha hivatásosan erőemelő akarsz lenni, akkor a táplálkozásnak is szénhidrátdúsnak és fehérjedúsnak kell lenni.Ami persze kell a birkózáshoz is, de én ha jól tudom a testépítők meg erőemelők napjai arról szólnak hogy zabálnak minden nap és ugye a teli has az eléggé akadálya egy birkózó edzésnek.Erre írtam a táplálkozást, ha te ezt nem ilyen komolyan nyomod, akkor nem szóltam.

A másik az edzés.A nagy súlyokkal végzett edzés hosszútávon bemerevíti valamennyire az izmokat ha nem nyújt az ember, a birkózásnak a lényege pedig a rugalmasság.

Heti hányszor van erőemelő edzésed és hányszor akarsz birkózni?

2015. szept. 16. 00:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Heti háromszor edzek a kondiban.Jelenleg az ICF 5x5-öt csinálom.A birkózásból is lenne heti 3.Csak a birkózás nincss helyben,utazni kell.Nem biztos,hogy meg tudom oldani háromszor,lehet csak kétszer.A hajlékonysággal nincs problémám.Hobbiszinten menne,max eljutni 1-2 versenyre birkózásból meg egy erőemelő versenyre.
2015. szept. 16. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!