Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy néz ki egy birkózó edzés?

Hogy néz ki egy birkózó edzés?

Figyelt kérdés

2015. aug. 23. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Bemelegítés, technikai gyakorlás, küzdőbirkózás, a végén erősítés vagy állóképességi edzés és nyújtás. Általában 1,5-2 óra hosszú.
2015. aug. 23. 22:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez attól függ hogy versenyidőszak van vagy alapozás.

Versenyidőszakban kezdődik egy kis futással, majd egy elég kemény bemelegítés, aztán hídalások, főleg nyakra.

Ezután kb fél órányi birkózás kötött- vagy szabadfogásban.

Aztán levezetésképpen amikor már legszivesebben a sírodban feküdnél azt mondja az edző, hogy 100 felülés, törzsemelés, fekvőtámasz vagy húzódzkodás. Aztán levezető futás, nyújtás. Ezek után kezdődik a harc a vizes csapokért az öltözőben mert mindenki szomjas.

Alapozásnál a birkózás csak néhány napon van. Ilyenkor ehelyett súlyzós, saját testsúlyos köredzés van. A többi ugyanaz mint versenyidőszakban.

Meg nálunk gyakran volt foci futás helyett.

2015. aug. 23. 22:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja a fogásgyakorlást (dobások, földharc gyakorlása) kihagytam. Ez a bemelegítés után van.
2015. aug. 23. 22:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Az nagy probléma,ha nem tudok kézenállni?A bukfenc sem megy nagyon.A hidat meg tudom csinálni.
2015. aug. 23. 23:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha még csak 10-12 éves vagy megtanítják, de a nagyok edzèsén már nem nagyon foglalkoznak ezzel. Vagy otthon gyakorlod külön.
2015. aug. 24. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány éves vagy és hová mennél le edzeni, hol laksz.

Ha ezt tudnánk könnyebben tudnánk adni tanácsot.

Egyébként gyűlölöm ha foci van bemelegítés helyett ez a kiváló alkalom, hogy mindenki rommá sérüljön esetleg válogatott közeli emberek félbeszakítsák karrierjüket mondjuk egy szalagszakadás miatt.

2015. aug. 24. 11:27
 7/9 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok.Jártam bokszedzésre.MMA-zni akarok,emiatt akarok elkezdeni birkózni.
2015. aug. 24. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor egy alap erőnlét már biztos megvan. Menj el, kb 1 év alatt már elèg jól meg lehet tanulni birkózni. Persze a kortársaiddal szemben nagy lesz a hátrányod.

Az első edzès mikor lemész, megnézed milyen az még úgy is ingyenes.

Sok sikert!

2015. aug. 24. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:

A testtömeged is számít, hogy mennyire "lehetsz" akrobatikus, a nehézsúly a legkevésbé virtuóz réteg.

Én is azt mondom, hogy sok sikert!

És akár a grapplinggel vagy BJJ-vel is kisérletezhetsz.

2015. aug. 25. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!