Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ha MMA vagy Ketrecharc a...

Ha MMA vagy Ketrecharc a célom milyen küzdősportokba/harcművészetekbe érdemes elmélyednem? Csak az érdekel ami a legjobb (Wing Chun, Csingcsung, Tökvénpók=Taekwondo nem érdekel)?

Figyelt kérdés
Jelenleg 28 éves vagyok, még sose küzdő sportoltam de érdekel a dolog. Meg hogy kb mit hozhatok ki magamból. Lehet kicsit késő, de remélem azért nem annyira. :)
2015. szept. 10. 14:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Hülye az aki 28 évesen meg akar tanulni harcolni.

Nem izgatsz, nyugodtan el is mehetsz.

Nem a kárálásod miatt tettem fel a kérdést.

2015. szept. 11. 20:43
 12/20 A kérdező kommentje:

"Na pont ez nincs neked, hacsak nem vagy egy kis milliomos csicska, ugyanis 28 évesen már családja, gyerekei, munkahelye van az embernek, emellett meg nem lehet 10et edzeni hetente."

1. Nincs családom.

2. Nincs gyerekem.

3. A melóm mellett bőven marad időm minden nap küzdősportra mivel délután 3-ig tart csak és nem 3 műszakos 20 órás a meló.

2015. szept. 11. 20:46
 13/20 anonim ***** válasza:
most mit pörögsz ezen? gyere le edzésre,duma már volt elég. Úgyis érdekel a földharc, nem? gyere el, aztán meglátod, mekkora troll vagyok. A részletekért írj rám privit.
2015. szept. 11. 20:59
 14/20 anonim ***** válasza:

Az MMA és a ketrecharc ugyan az.

Jó a judo.

Amúgy én már sok olyat láttam,hogy gi-ben voltak a ketrecben.

2015. szept. 11. 21:14
 15/20 anonim ***** válasza:
ja, húsz éve gyakran előfordult...
2015. szept. 11. 21:17
 16/20 anonim ***** válasza:

"Na pont ez nincs neked, hacsak nem vagy egy kis milliomos csicska, ugyanis 28 évesen már családja, gyerekei, munkahelye van az embernek, emellett meg nem lehet 10et edzeni hetente."

Nem tudom minek kellene lekötnie magát mindenkinek?

Kérdező nyugodtan vágj bele, nem kell ilyen tuskókra hallgatni. Volt olyan bokszoló, akit ártatlanul csuktak börtönbe, aztán felmentették és 10 év sitt után újra bunyózott. Tehát te is simán meg tudod csinálni.

Viszont ha versenyezni akarsz és ezt magas színvonalon, akkor kell egy jó edzőgárda.

Ezt az ektomorf-mezomorf-endomorf maszlagot meg tojd le.

Ami számít, az a tömeged, az izmosodási képesség, a zsírosodás mértéke, a csontozat meg a magasság.

Egy magas, fürge embernek jobban fekszik egy thai box, mint egy 180 magas 90 kilós kissé zsíros, de izomban tömör embernek.

Én egy bokszot ajánlanék kezdésnek heti 3x, mellette menjen 2 erősítő edzés (ez lehet kondi, fegyencedzés, súlyemelés vagy bármi) meg futás. Utána szépen elmész testharcot tanulni. Vannak olyan mma termek is, ahol van külön box, birkó, judo, tb edző is. Ezek jó helyek, de azokat kerüld, ahol egybe akarnak mindent megtanítani, mert a mindenbe belekapunk egy kicsit mentalitás itt nem működik.

2015. szept. 12. 16:35
 17/20 A kérdező kommentje:

Értem, én vékony típusú vagyok miket érdemes kombinálni?

Én nekem a Muay Thai szimpatikus, arra gondoltam hogy azt tolom először, kiegészítésnek box majd a későbbiekben. Utána meg valami földharc.

2015. szept. 12. 17:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Előbb kezdj boksszal, thai bokszon jó eséllyel nem fognak megtanítani rendesen ütni.
2015. szept. 12. 17:25
 19/20 A kérdező kommentje:

És Földharcnak mi lenne a legideálisabb?

MMA/Ketrecharc-ra?

Mi a legjobb földharc?

Ahol van feszítés, fojtás, hasonlók?

Úgy értem ami utcára is ideális.

Tehát amivel nem csak ölelgetjük egymást meg fetrengünk a földön.

2015. szept. 12. 20:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Utcára mindenképp birkózás, csak 28 évesen oda lehet, hogy túlkoros leszel. De érdemes kérdezősködni. Ketrecbe is jó a birkó alapnak, de oda jó a BJJ is. Előbb-utóbb úgyis át kell majd venni elemeket más stílusokból is, hiába tanulsz meg 3 stílust jól. Egy idő után érzésre fog menni a bunyó, nem is kell majd gondolkodni, hogy mit csinálj, ösztönszerűek lesznek a dolgok.
2015. szept. 12. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!