Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Box edzésen orrlégzést hogyan...

Box edzésen orrlégzést hogyan kellene?

Figyelt kérdés

Mindenhol mondják,hogy orron keresztül lélegezzünk,viszont én orron sokkal lassabban tudom beszivni mint szájon keresztül.Van ennek valami konkrét technikája?

Én semmi előnyét nem láttam. Maratont simán lefutom 6'30as tempóval orr-szájon lélegzek be egyszerre , de ha csak orron lélegezek akkor 1km után lassitanom kellett és 3km után megálltam fulldokolni,annyira lassan jön be az oxigén.

2015. aug. 31. 07:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Boxnál max a fogvédő miatt lehet jelentősége, de ha át tudsz lélegezni rajta, akkor hajrá... Alapjában véve ez az egész orron be szájon ki, egy marhanagy hülyeség.
2015. aug. 31. 07:36
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Amikor nem sportolsz, a mindennapi életbe vegyél kevesebb levegőt és lélegezz mindig az orrodon. Így hozzászoksz az orron való légzéshez, és sportolás közben is könnyebb lesz.

Olvasd el ezt is!

[link]

Hidd el megéri!

2015. aug. 31. 12:27
 3/9 aikiboxer ***** válasza:
Sehogy, a legtöbb ember alkatilag képtelen az orrlégzésre, egyszerűen nem tud elég levegőt szívni. Akkora terhelésnél meg mint a box, pláne full képtelenség. Laza kocogásnál esetleg, de nekem például még ott se megy. Hát még zsákolásnál vagy sparring közben... Esélytelen.
2015. aug. 31. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
2# ha nekem szólt a nem sportolsz, maratonokat futok, kajakozom, úszom, bringázom... De az orrlégzés egy nagy hülyeség.. Inkább te nem sportolsz, hogy bedőlsz a városi legendáknak...
2015. szept. 2. 09:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Sportoltam én is, több mindent is. Nem vagyok rossz futó.

És ez nem városi legenda!

Ezt a módszert csak azok szidják, akik még soha nem merültek bele részletesen, meg akik valami miatt mindenkinél okosabbnak hiszik magukat. Én ezt a módszert használom és jelentősen megnövekedett az életminőségem. Szemtanúja voltam amint az emberek bármiféle légzőszervrendszeri betegségből hetek alatt kigyógyultak!

Bár mondjuk ha valaki sportol akkor nem olyan nagy baj ha túl légzi magát (nyilván nagyon-nagyon kevesen vannak akik ilyenkor is bírnak normál levegőmennyiséget venni).

Ugyanis a mozgás is egészséges természetesen!

Ezt a módszert viszont az erőteljes sportolást kivéve mindig kellene használni (akkor a sport közben is javulna a színvonal, akkor nem baj a túl légzés).

Örülhetsz, hogy ezt a módszert megosztottam veled, ugyanis ezt nagyon-nagyon kevés ember ismeri...

:)

2015. szept. 2. 15:48
 6/9 anonim ***** válasza:
A Buteyko-féle légzésről beszéltem, ha véletlenül nem esett volna le...
2015. szept. 2. 15:50
 7/9 aikiboxer ***** válasza:
Nagyon érdekes ez a Buteyko-légzés (most nézem a youtube-on), de teljesen kizártnak tartom, hogy bármilyen légzéstechnikával is túlélj egy csak orron át történő légzést egy 3 perce sparring menet közben.
2015. szept. 2. 21:04
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a linket!

Ha nem edzek akkor alapból az orromon lélegzek, bemelegités közben is. Csak akkor térek át szájra ,ha beindul az igazi munka.

Amit észre vettem ,hogy ha úgy teszek mintha fel fele akarnám húzni az orrom akkor kitágul az orrlyukam és valamennyivel könnyebb a légzés , de mindig sehol sincs a szájhoz képest.

2015. szept. 3. 01:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Ok, bejössz elém a ringbe, látom menőzöl az orrlégzéseddel, úgyhogy egyből orrbaváglak, hogyan tovább?
2015. szept. 3. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!