Hogyan dönthetem el, melyik harcművészet illik hozzám? Mik a szempontok?
Érdekelnek a harcművészetek, tudok azonosulni a hitvilágukkal, a szellemiségükkel, a stílussal, és érdekel a mögötte lévő filozófia, történelem is. Ezen kívül persze maga a harc is :) Úgy érzem, ez olyan dolog, ami már itt van a lelkemben, csak formába kellene önteni! Valami olyan, ami kiegészíti/felerősíti a stílusomat és még több tartást ad! Úgy, ahogyan kiegészíti a harcost a fegyvere.
De mik a szempontok? Nem vagyok nagyon hajlékony (se spárga, se semmi), inkább mozgékony. Alacsony és kis súlyú vagyok.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
Köszi :)
És mennyire más ez a kyoushin-akármi karate? Ez közelebb van hozzám: karatedebrecen.hu
De kicsit fura, hogy szinte mindenkinek ajánlják, mintha csak biznisz lenne (ez a fajta).
1) Nincs különbség "harcművészet" és "küzdősport" között, angolul is csak egy neve van a kettőnek (martial art).
2) A nyugati sportoknak is van nem akármilyen spirituális oldala, a Rocky-t vagy a Millió dolláros bébit láttad már? De nem attól lesz jó vagy rossz egy harcművészet, hogy mennyire spirituális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!