Hogyan dönthetem el, melyik harcművészet illik hozzám? Mik a szempontok?
Érdekelnek a harcművészetek, tudok azonosulni a hitvilágukkal, a szellemiségükkel, a stílussal, és érdekel a mögötte lévő filozófia, történelem is. Ezen kívül persze maga a harc is :) Úgy érzem, ez olyan dolog, ami már itt van a lelkemben, csak formába kellene önteni! Valami olyan, ami kiegészíti/felerősíti a stílusomat és még több tartást ad! Úgy, ahogyan kiegészíti a harcost a fegyvere.
De mik a szempontok? Nem vagyok nagyon hajlékony (se spárga, se semmi), inkább mozgékony. Alacsony és kis súlyú vagyok.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
csak pár szempont van.
el kell döntened hogy melyik dolog áll hozzád közelebb.
a dulakodós,földön fetrengős feszítésekkel,dobásokkal,vagy az álló bunyó ütésekkel,rúgásokkal.
és hogy a valós használhatóság elsődleges szempont-e,vagy neked valami identitás hiányzik és ez fontosabb mint a valós haszon.
nagyjából ennyi.
Inkább a bunyó ütésekkel, rúgásokkal. Ebben mik a lehetőségek?
Azért a használhatóság is szempont. Pl. Taichi-re meg wing tsun-ra nem szívesen mennék, csak azért, mert tetszik.
A legfontosabb, hogy olyanra járj, ahova járni is fogsz. Egyáltalán, mi van a közeledben?
Ami van, azokat próbáld ki. Ha tetszik, maradj.
Kezdd valami puhakesztyűs-fogvédős-zsákolóssal: box, thai box, kick-box vagy savate.
165 cm, 47 kg, a kezet jobban használnám.
Nem megyek kocsmába, buliba, hasonlók. Ne vagyok agresszív típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!