Honnan tudhatom meg, hogy a testfelépítésemhez melyik harcművészet, küzdősport illik?
Itt is olvastam, hogy a boksznál nem mindegy a csukló átmérője,rúgás centrikusoknál a láb vastagsága,belejátszik a testmagasság, a testsúly a végtagok hossza a törzshöz mérten,meg ki tudja még mi.
Van erről valamiféle kimutatás?
Nekem vékony csuklóim vannak,vékony a derekam is,viszonylag hajlékony vagyok.
Azt olvastam,hogy pl,birkózni,dzsúdózni jobbak a törzshöz mérten rövidebb végtagok sőt akár alacsonynak is lenni,mert lejjebb van test súlypontja.
Gondolom egy alacsonyabb vagy kisebb testsúlyú embernek másként kell megvédenie magát, mint egy nagydarab embernek.Mindenkinek a saját esti adottságai kell kiaknázni. Csak nem mindegy mit tanul azzal.Szóval?
Érthető mire gondolok?
Mindegy, mit tanul. Azért, mert a stílust igazítja az ember a saját adottságaihoz. A test bizonyos határokon belül amúgy is alakítható. A stílus gyakorlásával a leggyakrabban használt részek feledződnek.
A testi adottságok csak ott számítanak, ahol súlycsoportokban küzdenek, de ott is csak a ringben. Mindenütt másutt jobban számít, hogyan használod, amit megtanultál, mint az, milyen a tested.
a személyiség és a kitűzött célok felülírják ezeket.
de leginkább a szükség.
szerinted régen a csatatéren ki a fenét érdekelt az antropometriai besorolás?
akhilleusz vs bolagrius egy jó kis példa.
azt a kérdést tedd fel magadnak,hogy mi áll hozzád a legközelebb természetből fakadóan.
az ütés,vagy az ütés-rúgás,vagy a dulakodás,taperolás,földön fetrengés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!