Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a jobb párosítás...

Melyik a jobb párosítás harcművészet terén?

Figyelt kérdés

Savate és Hung Gar

Savate és Muay Thai

2015. júl. 13. 11:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Aikido kiegészítőként nagyon jó, tehát szerintem hatékony tud lenni egy olyan kezében, aki rendes műveli.

Birkózás nem tudom miért nincs elterjedve, hisz hatékony, pénz is van benne azért, ráadásul olimpiai sportág. Talán pont ezért, mert inkább a nagyobb versenyzői klubbok felé orientáltak, igy jobban tudnak edzeni. Passz.

Pénzt ne csak úgy értsd, ahol akár egy meccsen milliók kerülnek kifizetésre. Pénz ott van, ahol a nézők is. Azért mert egy box látványos és sok nézőt vonz, még lehet nála sokkal jobb akármi más. Lásd világversenyek, ahol reklámot is eltudják adni. Karate hatékony, de nem látványos, ezért se néző se reklám, ezért pénz sincs benne, ellenben a tb vagy mma. Ufc-t remélem nem kell bemutatni?! Mennyi néző és mennyi reklámbevétel van, csak mert látványos.

Hasonló dolog a foci. Rengeteg embert megmozgat, tv közvetítések miatt a tv adók egymást ölik szinte, mégis rossz a magyar foci. Tehát nem hatékony, de rengeteg pénz van benne. Ezzel szembe a magyar kézilabda annyi embert nem vonz, de hatékony. Nem tudom érted e a dolgokat?

2015. júl. 16. 08:48
 12/15 A kérdező kommentje:

Egyelőre a Hung Gar + Muay Thai és Ökölvívás mellett vagyok.

A Hung Gar nagyon durván felkeményíti a testet, jók kartechnikákban is, jobban mint más ahogy hallom. A Muay Thai adja a lábtechnikát, a térdet, a könyököt, az Ökölvívás meg a kezet.

2015. júl. 16. 09:34
 13/15 A kérdező kommentje:

Az Aikido persze, hogy elterjedt.

Csak olyan előadásokat látni ahol az öregember egy mozdulattal földhöz vág akárkit. A Wing Chun is elterjedt a Yip man filmnek meg a bemutatóknak hála, ahol egy mozdulattal leszerelnek bárkit. A Karate is elterjedt, mert ott a bemutatókon téglát törnek meg mindenféle mást.

A bemutató olyan mint a film.

Elhitetik az emberre, hogy egy pillanat alatt le lehet szerelni 10 embert.

A birkózás sose lesz elterjedt, mert szerintem ha felnőttként mész oda azt mondják, hogy ezt kis kortól kell gyakorolni.

2015. júl. 16. 09:38
 14/15 A kérdező kommentje:

És hogy mire akarom használni?

1. Önvédelemre, tehát utcán.

2. Verseny formájában is jó lenen kamatoztatni, de ott ahol pénzt is lehet vele keresni.

2015. júl. 16. 09:39
 15/15 Chok Dee ***** válasza:
Ha írtad hogy a muay thai-t és a boxot egy edző oktatja, akkor gyakorlatilag sok értelme nincs külön csinálnod a boxot (persze, egyértelmű, több edzés a héten ez jogos) hisz ha az edződ boxot is oktat akkor evidens hogy thai boxon sem fogja tétlenül nézni hogyha sz*rul ütsz, vagy érzi hogy technikailag jobban is kivitelezhető az adott ütés, sparring közben nem a legjobbak az ütéseid, hárításaid stb. akkor úgy is előjön belőle a boxedző hogy megmutassa hogy a helyes, a thai boxolók alapvetően azért járnak ökölvívásra is, mert thai boxon nem tanítják meg nekik az ütőmozdulatokat olyan szinten mint egy ökölvívónak. Ha egy (egykori) boxoló az edződ (persze ezt én nem tudom csak ha így van) akkor kár külön azért boxra járnod hogy ott jobban megtanulsz ütni.
2015. júl. 16. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!