Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Írnátok nekem egy thai box,...

Írnátok nekem egy thai box, boxoló, kungfu edzést?

Figyelt kérdés
Szóval nem rég értem haza, éjszakai műszakból. Sajnos az időm nem engedi hogy a fent sorolt harcművészetekre járjak! De szeretnék itthon edzeni! Leírnátok egy ilyen harcművészeti torna miből áll és hány percig tart. Imádok edzeni,és hogy van rá egy kis időm szeretném csinálni!

2015. jún. 6. 01:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

felébreszted a fatert meg a mutert.

kimentek a garázsba,faternak adsz egy bokszkesztyűt meg egy fogvédőt,te is felveszed a tiéd,muter méri az időt és 2 perc bunyó 1 perc pihenő bontásban ütitek veritek egymást élesben amíg el nem fáradtok.

az első pár hónapban idétlen hadonászás lesz,de idővel és a sokadik monokli után fejlődni fogsz.

2015. jún. 6. 02:17
 2/11 anonim ***** válasza:

Edző nélkül, csak így.. én sem tudok jobbat írni mint Korbács.

Először gondoltam leírom a saját edzésemet, de most neked az mit mond, hogy ízületek mozgástartományának megtartása, nyújtás, ezek önmagukban semmit nem mondanak, ehhez kell az edző, hogy megmutassa helyesen a gyakorlatot és figyeljen rád.

Írnám, hogy 20 perc zsákolás, na de random, irányítás nélkül? Küzdelem, kesztyűben igen, de minden technikai bevezetés nélkül? Hát lehet csinálni..

2015. jún. 6. 08:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem akkor ez nem így megy! Én a fizikai edzésre gondoltam hogy ott mit csináltok! :) Mennyi futás, hány fekvőtámasz stb.
2015. jún. 6. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy jó esetben semennyit, mert erősítéssel nem kellene 'elpazarolni' a bunyós edzés idejét illetve ha az állóképességemet valamire fordítom, akkor az ne futás legyen, hanem valami fejlesztő jellegű mozgás (páros gyakorlat, zsákolás, küzdelem- bunyó stb.)

Kivéve, ha minden nap edzés van, akkor viszont valamikor az erősítést is be kell illeszteni, hiszen az ember nem sokat van otthon.. mert edzésen van. Ilyet is csináltam, de akkor is szar, hogy elfárad a felsőtest mondjuk, akkor lehet rúgásokat gyakorolni. Guggolás napon meg ütéstechnikákat, zsákolást.. okosan.

Viszont a te esetedben, sprintelj minél többet, állóképességért. Ugyanezt csináld zsákolással is, amennyi a csövön kifér. Figyelj, gyengébb nem leszel.

Nyomj egy saját testsúlyos edzésprogramot, fekvőtámaszokkal, guggolásokkal.. ha terv kell, töltsd le a fegyencedzést úgy iránymutatásnak. Lehet nehezíteni a gyakorlatokat, 1 - 1,5 órát ellehetsz erősítéssel meg állóképességi gyakorlatokkal, ha neked egyedül van lelki erőd csinálni, akkor hajrá!

2015. jún. 6. 10:46
 5/11 A kérdező kommentje:
Akart erőm van persze! Mindenképp szeretném csinálni!
2015. jún. 6. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Húzódzkodás, fekvőtámasz, sok futás, mondjuk ha már megy 6 kilométer az jó.
2015. jún. 6. 13:43
 7/11 anonim ***** válasza:
Amúgy jó amit Korbács írt, engem a fater így képzett ki az iskolai verekedésekre. Párszor jól orrba vágott, de ő is kapott néha olyat, hogy szétszakadt a szája. Olyan 6-7 évesen kezdtük el, aztán általános iskola végéig nem nagyon vertek meg. Középiskolában meg már nem volt bunyó.
2015. jún. 6. 13:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Apám már öreg ehhez és beteg 57 éves! De van pár haverom akiket lehet majd edzeni! :) Majd szólok nekik !
2015. jún. 6. 13:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze, ha nem bírja nem szabad. Jó lesz haverokkal. Még egy fogvédő nem árthat.
2015. jún. 6. 17:33
 10/11 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok amúgy! Saját apámat nem tudnám megütni még játékból se! Azért vannak az edzőtársak nem ? :D
2015. jún. 6. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!