Írnátok nekem egy thai box, boxoló, kungfu edzést?
felébreszted a fatert meg a mutert.
kimentek a garázsba,faternak adsz egy bokszkesztyűt meg egy fogvédőt,te is felveszed a tiéd,muter méri az időt és 2 perc bunyó 1 perc pihenő bontásban ütitek veritek egymást élesben amíg el nem fáradtok.
az első pár hónapban idétlen hadonászás lesz,de idővel és a sokadik monokli után fejlődni fogsz.
Edző nélkül, csak így.. én sem tudok jobbat írni mint Korbács.
Először gondoltam leírom a saját edzésemet, de most neked az mit mond, hogy ízületek mozgástartományának megtartása, nyújtás, ezek önmagukban semmit nem mondanak, ehhez kell az edző, hogy megmutassa helyesen a gyakorlatot és figyeljen rád.
Írnám, hogy 20 perc zsákolás, na de random, irányítás nélkül? Küzdelem, kesztyűben igen, de minden technikai bevezetés nélkül? Hát lehet csinálni..
Én azt gondolom, hogy jó esetben semennyit, mert erősítéssel nem kellene 'elpazarolni' a bunyós edzés idejét illetve ha az állóképességemet valamire fordítom, akkor az ne futás legyen, hanem valami fejlesztő jellegű mozgás (páros gyakorlat, zsákolás, küzdelem- bunyó stb.)
Kivéve, ha minden nap edzés van, akkor viszont valamikor az erősítést is be kell illeszteni, hiszen az ember nem sokat van otthon.. mert edzésen van. Ilyet is csináltam, de akkor is szar, hogy elfárad a felsőtest mondjuk, akkor lehet rúgásokat gyakorolni. Guggolás napon meg ütéstechnikákat, zsákolást.. okosan.
Viszont a te esetedben, sprintelj minél többet, állóképességért. Ugyanezt csináld zsákolással is, amennyi a csövön kifér. Figyelj, gyengébb nem leszel.
Nyomj egy saját testsúlyos edzésprogramot, fekvőtámaszokkal, guggolásokkal.. ha terv kell, töltsd le a fegyencedzést úgy iránymutatásnak. Lehet nehezíteni a gyakorlatokat, 1 - 1,5 órát ellehetsz erősítéssel meg állóképességi gyakorlatokkal, ha neked egyedül van lelki erőd csinálni, akkor hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!