Tae kwondo vagy Muay Thai?
2 évet boxoltam már a városban ahol élek, viszont szeptembertől megyek vissza egyetemre, és azért mivel nagy város (Szeged) nagyobb a sport lehetősége is. Olyan sportot szeretnék elkezdeni amiben rúgások is vannak, 2 év box után szeretnék lábmunkát is tanulni.
A kérdésem lényege így leginkább az, hogy amennyire nekem lejött videók meg bemutatók alapján, a tae kwondo leginkább a kisebb termetű, fürge embereknek való? Én vagyok ~185cm magas meg ~95kg. Ezért a Muay Thai a másik amin gondolkodom ami az én alkatomhoz talán jobban illik (?) ebben jobban előjön a boxban tanultak, meg ez az igazi erősport az én szememben, legalább is a tae kwondoval szembeállítva biztosan.
Akik űzik/űzték valamelyik sportot hálás lennék ha írnának hogy jól gondolom-e, vagy megérné-e elkezdeni a tae kwondot. Köszi!
Igen a thai box mellett ez szól szerintem is hogy itt többet ér ha az ember nagyobb, erősebb fizikumú maga a sport technikájából adódóan, míg a tkd messze nem olyan full contact eleve, szerintem több múlhat a technikán ott.
Köszönöm a válaszod, ezek miatt lhet thai box lesz belőle, de szívesen hallgatom tae kwondos véleményét is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!