Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Valaki jár ebbe az eskrima...

Valaki jár ebbe az eskrima szervezetbe?

Figyelt kérdés
Hogy van felépítve egy edzés?

2015. máj. 26. 15:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Ez ugyan az a szervezet? [link]
2015. máj. 26. 15:05
 2/9 anonim ***** válasza:
én jártam egy évig kb, nekem nem jött be mert elsősorban a kés része érdekelt az meg alig volt, amúgy legtöbbször páros gyakorlatok voltak, meg néha küzdelem védőfelszerelésbe.
2015. máj. 26. 22:30
 3/9 Kercsak ***** válasza:
100%

2-es válaszoló: Vannak külön késharc edzések is a szervezet legtöbb iskolájában. Amúgy a tananyagban magasabb fokozaton jön be a kés.

Kérdező: Az edzések felépítése általában: bemelegítés - technikai rész - erősítés képességfejlesztéssel.

Ez a legszínvonalasabb hazai Eskrima szervezet. Kiforrott tananyaggal, fülöp-szigetek-i kapcsolatokkal (minden évben hívnak filippíno mestereket) és világbajnokokkal.

2015. máj. 27. 10:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Mennyi idő után szokott bejönni a kés?
2015. máj. 27. 12:35
 5/9 Kercsak ***** válasza:
100%

Kés kb. zöld övtől van az anyagban. Ez kb. egy-másfél év. Attól függ, hogy mennyire vagy ügyes és szorgalmas.

A külön késharc edzésekre be lehet kapcsolódni kezdő szinten is. Vagy elmész magánórára, és akkor csak veled foglalkozik az instruktor, és megbeszéled vele, hogy téged mi érdekel.

2015. máj. 28. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
külön késharc edzés nem volt ahova jártam, magasabb szintig meg nem akartam várni mert annyira nem érdekelt az egész.
2015. máj. 28. 19:35
 7/9 Kercsak ***** válasza:
És hova jártál, ha meg szabad kérdeznem?
2015. máj. 30. 00:54
 8/9 Orfeus ***** válasza:

Kercsak te elég elfogult vagy ahogy látom. A jobb marketing nem azt jelenti hogy jobb egy szervezet. A kérdező által feltüntetett szervezet a marketingben jobb, másban nem.

Amit leírtál, az pontosan az amit a jelenlegi 5. danos edző minden második mondata, ha bármi kérdésed van hozzá. Bajnokok és fülöp szigeteki kapcsolat.

Ez mit jelent? A többi szervezetnek nincsenek bajnokaik? Nincs fülöp szigeteki nagymestere?

Elhiszem hogy talán a legnagyobb a hazájában, de így hogy tapasztaltam több szervezet edzését, egyáltalán nem tudnám kijelenteni hogy ez vagy az volt a jobb.

Annyit látsz az egészből, hogy megy a marketing ezerrel, teljesen felesleges bajnokságokon versenyeznek ki tud hamarabb odacsapni a másiknak. Ennek semmi értelme nincs. És az a baj hogy erre készülnek...

2019. jan. 20. 11:11
 9/9 Kercsak ***** válasza:

Kedves Orfeus!

Elég rég nem jártam erre, de úgy látom, Neked is egy 2015-ös beszélgetésre sikerült reagálnod, így talán nem gond a kései válasz. :)

"A jobb marketing nem azt jelenti hogy jobb egy szervezet."

Ebben egyetértünk. Egy szervezet fejlődésének viszont szükséges feltétele a jó marketing. Enélkül nincs bevétel, amit vissza tud forgatni fejlesztésekbe, képzésekbe stb. Tehát ha egy szervezetnek már eleve rossz a marketingje, akkor közép és hosszú távon hanyatlani fog.

Ezeket figyelembe véve, minőségi oktatást és hosszú távú fejlődési lehetőséget nagyobb valószínűséggel találunk egy jó marketinggel rendelkező iskolában.

"A kérdező által feltüntetett szervezet a marketingben jobb, másban nem."

"Amit leírtál, az pontosan az amit a jelenlegi 5. danos edző minden második mondata, ha bármi kérdésed van hozzá. Bajnokok és fülöp szigeteki kapcsolat."

Nagyon egyszerű, a versenyeredmények objektíven mérhetőek. Az, hogy valakinek jobban bejön az egyik edző stílusa, vagy az egyik edzés nem jött be neki, az teljesen szubjektív.

Nem hiszem, hogy minden második mondata ez lenne. Ezt azért Te is érzed, hogy elég erős túlzás. :)

"Ez mit jelent? A többi szervezetnek nincsenek bajnokaik? Nincs fülöp szigeteki nagymestere?"

Tudtommal a többi szervezetnél is van 1-2 bajnok. (Senki nem állította, hogy nincs). Viszont az Eskrima Hungary-nél nagyságrendekkel nagyobb ezek száma, méghozzá instruktorok és tanítványok között egyaránt.

Fülöp-szigeteki kapcsolatok: több hazai iskola valamelyik nyugati szervezethez tartozik, tehát nem közvetlenül a Fülöp-szigetekhez. Ezek nem feltétlenül az autentikus vonalat képviselik.

"Elhiszem hogy talán a legnagyobb a hazájában, de így hogy tapasztaltam több szervezet edzését, egyáltalán nem tudnám kijelenteni hogy ez vagy az volt a jobb."

Mi alapján döntöd el, hogy melyik edzés a jobb? Szubjektív szempont. Ráadásul, ha ugrálsz az iskolák között, akkor hogyan tudnál mélyebb ismeretekre szert tenni?

"Annyit látsz az egészből, hogy megy a marketing ezerrel, teljesen felesleges bajnokságokon versenyeznek ki tud hamarabb odacsapni a másiknak. Ennek semmi értelme nincs. És az a baj hogy erre készülnek..."

Na ebből látszik, hogy tényleg csak felületes az ismereted. Egyetlen versenyszámot írsz (első érintéses botharc), de ezen kívül számos más versenyszám létezik a formagyakorlattól a full contact-ig. Ráadásul nem mindenki versenyzik, nem is ezen van a fő hangsúly. Versenyekre külön felkészítő edzések vannak. Akit nem érdekel, az a harcművészet/önvédelem részét tanulja.

2020. dec. 28. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!