Mennyire jó a eskrima?
Sziasztok!
Mennyire használhatóak a eskrima pusztakezes technikái önvédelemre? Megtanítanak rendesen birkózni, fölharcolni, meg ilyen judos, dobálós mágiákra?
Van full contaktban benne, MMA kesztyűben?
Amúgy, nem első sorban önvédelem miatt kellene, és éppen ezért nem a fenti választom (judo, birkózás, bjj, jiu-jitsu stb.), csak tetszik a fegyverhasználatos dolog, de nyilván késsel, karddal nem fogok hadonászni az utcán (na, jó csak ha tényleg nagyon muszáj). Meg harcművészetet szeretnék tanulni nem küzdősportot. Ezen ne sértődjön meg egyetlen egy boxoló, birkózó MMA-s sem. Csak szeretnék filozófiát tanulni, meg személyiséget is fejlesztést az edzések alatt.
Amúgy ezt néztem ki magamnak:
Itt azt írják van földharc meg ilyenek.
Szerintetek érdemes elmenni rá? Járt már oda valaki?
Milyen volt? Mennyibe került?
Minden normális választ zöld kézzel jutalmazok! :)
Első kérdésre válaszolva annyira amennyire a használója :D
amúgy elsősorban fegyver kontra fegyver, fegyver kontra pusztakéz gyakorlatokra számíts, azt nem tudom azon az edzésen van e birkózás, box stb. de ha van is a fő irányvonal mellett nem hiszem, hogy annyi időt fordítanak rá, hogy annak legyen tényleges eredménye maximum nagyon sok év után, szóval ha szeretnél megtanulni mellett "judo, birkózás, bjj, jiu-jitsu stb."-zni akkor azt tudom mondani inkább járj el azokra is mellette. egyébként meg hajrá sok sikert.
figyu haver, ha ez tetszik, akkor csináld ezt. ennyi.
Ez botvívás és késharc. megtanulsz ütni? valószínüleg nem. megtanulsz bírkózni?jó eséllyel nem. Földön jó leszel? ne röhögtess. de botvívni remélhetőleg megtanítanak.
A személyiséged meg akkor is fejlődik, ha goblejneket hímezel, legózol, vagy ha állatokat idomítasz. Filozófiát pedig a bölcsészkaron oktatnak. a judós dobálós mágiákat judoedzésen fogod megtanulni. Ha földharcolni akarsz, akkor menj brazil jitsuzni. Eskrima edzésen botvívni tanítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!