Miért van az hogy Magyar országon kövér puhos emberek
tanítanak küzdő sportot, aki attól le idzadnak hogy
beszélnek?
Nem ezen múlik, hogy valaki jó edző-e.
Ha tanítanak, akkor biztos vannak akik tanulni akarnak tőlük.
Én inkább azt nem értem, hogy Magyarországon miért egészséges testalkatú, sportos de bunyóhoz semmit sem konyító emberek oktatnak harcművészetet, önvédelmet.
De erre is válasz az amit fönt írtam.
2015. ápr. 13. 10:20
(és ezzel nyilván csak egy általánosítást írtam, van kivétel pl. jó harcművészet oktató, elhízott önvédelem oktató aki jó ... de miért jó az embereknek az az edzés, ahol nem tanulnak meg bunyózni? én addig karatéjoztam amíg rá nem jöttem, hogy a boxoló haverom macskája is elver, jól van, tinédzser voltam, fiatal de elmúlt)
2015. ápr. 13. 10:22
A legtöbb edző már nem aktív sportoló, ezért nyilván már nincs olyan formában, mint amikor sportolt.
Meg egyébként sem a legjobb sportolóból lesz a legjobb edző, ahhoz sokkal több kell, mint a sport ismerete, tudása.
2015. ápr. 13. 10:54
4/14 A kérdező kommentje:
Én nem vettem el a boxot 3 évet én is boxoltam, de legutolsó viadal mérkőzés amin voltam 1 kövér pocakos lomha boxol kiált egy kempos ellen kb 30 másod percig bírta, kick-boxról nem is besszélek mert amit itt eu-ban művelnek az valami szörnyü, én is aktiv sportolo vagyok, és pont ezért engem felháborit.
Ne csak aktív sportoló legyél, hanem harcos is.
Ha harcos vagy, nem háborít fel az hogy mások hogyan edzenek, versenyeznek.
Nem kell mindennel egyetérteni, sőt minél erősebb az igazságérzeted, erkölcsöd annál több mindennel nem fogsz egyetérteni a világban. Magánügy, te csináld jól! :)
2015. ápr. 13. 11:07
Érdekes, az én edzőm is így nézett ki. De nagyon nagy tudása volt.
2015. ápr. 13. 11:10
Thai-boxra járok. Az én edzőm 30 éve kezdte a sportolást. Aki ismeri a thai-box világát, az tudja, hogy nem gyenge sport. 10 éve volt a srácnak egy térd balesete, ami műtéttel zárult. 1 év kihagyás után szerette volna onnan folytatni, ahonnan abbahagyta, de a térde az első edzés után a duplájára dagadt, és rájött hogy itt a vége a sportkarriernek. Azóta edzéseket tart, szép kis pocakot eresztett,de szeretem azt 2 órát, amit alkalmanként levezényel. Egyébként nekem is volt egy sérvem, (most is van 2 is) ami után nyilván nem edzettem, és felszaladt jó pár kiló.
2015. ápr. 13. 11:21
Az ilyen embereknek meg: táplálkozás :D
Simán meg lehet őrizni a normál testsúlyt intenzív edzés nélkül is, némi alacsonyabb intenzitású gyógytornával (ez is pusztán a mozgás miatt), ha valakinek ez fontos.
Szerintem csak korlátozottan fontos.. Párválasztás előtt a jó megjelenés miatt, később azért, mert a párunk talán továbbra is szeretne jó férfihez/nőhöz bújni esténként, de aki ezeken úgymond túl van, annál egy kis pocak szerintem nem lényeges, egyszerűen semmit sem befolyásol.
2015. ápr. 13. 11:26
9/14 A kérdező kommentje:
Én is thai boxol már 12 éve, 1 évet nekem is ki kellet hagynom mert a tüdőmbe szétpattant egy ér, akkor nekem is volt pocakom ami nem is baj, én a 100 -120 kg emberkékre gondolok akik el teli van a média és sport rendezvények csak oktatnak mindekit, viszontha ki hivod öket el huznak, Az én edzöm 50 éves de még mindig akitivan részt vesz a edzésen, Ami engem igazán fel háborit hogy az egyik ismerösöm ugy kapot 2 világ bajnoki cimet hogy nem volt ellen fele a súlyában és csak ugy neki adták utána meg tv ujságokban szerepel , de az 5 ös nek van igaza legjobb ha nem foglakozok vele.
De most figyelj, ismerősöd a világbajnoki címéről mit tud elmondani? Milyen küzdelemmel szerezte? :D
Befalta a hamburgert, küzdősport világbajnok lett?
Ez egyszerűen helyzetkomikum, jót nevetni kell az ilyenen nem megbotránkozni, ezt ajánlom :)
2015. ápr. 13. 11:55
Kapcsolódó kérdések: