Önvédelem szempontjából melyik a leghatékonyabb japán ju jutsu klub?
Figyelt kérdés
2015. márc. 31. 10:28
21/22 anonim válasza:
Hm...számomra mindig érdekes, hogy van aki abszolút negatívumként értékeli, hogy a harcművészet/küzdősport valódi önvédelmi szintű elsajátítása nem 2 hét, és nem is 2 év. Szerintem éppen ez adja az értékét...bár hogy őszinte legyek az elmúlt 22 évben amióta én harcművészettel foglalkozom (judo, box 10-10 év átfedéssel, ju jitsu 8 éve) még senkit nem láttam aki azért járt volna 10 évig edzésre, hogy "jobban meg tudja magát védeni". Tud ütni, nem tud ütni...93'-ban voltam először box edzésen, de manapság is iskolázok, átlalában hetente 1x, a dobások, földharc, vagy az eszközös technikák terén szintén mindig van mit javítani...és volt már jónéhány nálam sokkal ügyesebb, erősebb, rutinosabb sportoló akit leszúrtak/elvertek utcán. Amivel csak azt akarom érzékeltetni, hogy garancia nincs. De egy biztos, bár a hozzászóló aki ezt írta nem éppen pozitívumként értékelte - megértem, hogy nem mindenki akar ennyi energiát belefektetni - de az a 10 év heti 6 edzéssel nagyjából megállja a helyét főleg ju jitsuban.
22/22 anonim válasza:
Ki miért csinálja.
Én sem önvédelem miatt edzek. Volta amikor érdekelt, közben rájöttem, hogy az élet eleve múlandó és értelmetlen ebben a formájában, semmit sem kell védeni rajta. Illetve de, ha valaki úgy gondolja hogy kell.
De szerintem egy harc-művészet még mindig harcról szól, a többi út az lehet tök jó és művészet, csak nem harc. Sportarate ahol nem tudnak ütni 10 év után sem, sosem lesz igazán harcművészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!