Önvédelem szempontjából melyik a leghatékonyabb japán ju jutsu klub?
Szerintem ez a gyakorlatban nagyon nem így néz ki.
Csak meg kell nézni egy kravmagást egy sparringon.
Technikákat meg nem elég gyakorolni, használni is tudni kell őket. Nekem (de ez tök szubjektív) a kravmaga olyan mint a varázslós harcművészetek. Jól néznek ki, jó a marketingjük, csak a valóságban senki sem tudja használni.
Azoknak több igazat adok (én, szubjektív) akik azt mondják, hogy tanuljon meg valaki ütni box edzésen, alap rúgásokat savate / thaibox edzésen, értsen test-test elleni küzdelemhez (pl. birkó) és aztán ki lehet egészíteni a repertoárját önvédelem elméletével (kravmaga) meg pár trükkösebb mozdulattal (kravmaga, jujutsu.. stb.)
De ilyen helyeken szerintem nem lehet alap küzdelmi készségeket elsajátítani, ahogy sok tapasztalat mutatja is. Hiába gyakorol valaki hererúgást vagy nyitott tenyeres ütést, ha nem mozog jól, nem talál be akkor leüti az az ember aki meg tud mozogni és jobb helyen alaposabban megtanult ütni. Ezért vagyok a jó harcművészet / küzdősport edzések pártján. Mivel hm edzésekkel szemben nincs igazi követelmény, ezért általában nem is oktatnak komolyan (lásd versenykarate, köze sincs az önvédelemhez, küzdelemhez, nem életszerű, nem jó semmire).
Míg a 'középszerű' küzdősportok tényleg megkövetelnek egy színvonalat, ha valami gyenge ott nem tanulnak divatból. A box, thaibox még mindig elég kemény és fejlesztő jellegű. Egy boxolót nem engednék össze pl. egy kravmagással, mert az erkölcstelenül csúnya lenne. De egy escrimás késelőt sem.
Összeírtok mindenféle baromságot,csak pont a kérdésemre nem válaszoltok.
"A gyakorlatban senki sem használ jujutsut.Nem működik."
A szamurájok meg biztos sz*rok voltak.
13:17!Te miért nem inkább valami komolytalanabb kategóriában trollkodsz kisgyerek?
Várjál, te azért akarsz jujutsut tanulni önvédelemre, mert szerinted a szamurájok (a kardvívók, Japánban) ezzel nagyon hatékony pusztakezes harcosok voltak és ezért Magyarországon tanulva ez jó lesz önvédelemre?
A gyakorlatban nem működnek ezek :)
Elvi szinten szépek, mozgáskultúrára jók, de inkább ütni tanulj meg. Nagyon egyszerű miért, a gyakorlatban nem fogod tudni használni ezeket. Míg az ütéseket igen. Nem tudom milyen egy japán jujutsus, de itthon sajnos/nem sajnos, többet tanulhatsz egy küzdősport edzésen. Most én sem szívesen írom ezt mert én sem vagyok egy küzdősportpárti, de ha tanulni akarsz akkor ilyen edzésen erősödhetsz meg. Ha csak hagyományőrzést szeretnél, vagy mozgáskultúrát akkor más, akkor a japán hm edzések szépek meg budo, tényleg.
De az önvédelmet gondold át, az nem varázslás, oda biztos dolgok kellenek. Jó képességek, hatékony technikák. Én a brazil jitsut sem gondolom jó önvédelemnek, az is csak kiegészítés mert az ütések sokkal alapvetőbbek mint az ízületmanipulációk.
És egy jujutsus mennyire tud ütni? Ha hiszel abban hogy tudnak, akkor ám legyen.
De azért kételkedj. A szamurájok karddal harcoltak, neked főleg a kezed áll rendelkezésedre, szerintem gondold át mire használod. Ütni elég jól lehet, az életszerű, persze az is sok és jó gyakorlással. Feszítgetni éles helyzetben háááááát.. HÁÁÁÁÁÁT... én nem arra gyúrnék.
Kérdező, én válaszoltam normálisan!
"A szamurájok meg biztos sz*rok voltak. "
+ a katonák, rendőrök is ezt tanulják ezeket a technikákat még napjainkban is.
A rendőrök és a katonák a nem híresek a közelharci képességeikről. Lőni tudnak, de nem nagy verekedők. Nem is kell annak lenniük, rendőrök többen fognak meg 1 embert (amúgy kb. thaiboxolnak, na mondjuk attól sem lesznek kiemelkedően erősek, bár kemény sport és alapokra megtanít) másfelől fegyverük van, spréjük.. ha egy rendőr jujutsut tanul pár évig, akkor Kolompár Francseszkó nagyon meg fogja késelni. Ha tud lőni és többen vannak, akkor meg nem.
Szerintem ilyen szempontból a katonák és a rendőrök nem éppen jó példák a harcművészetek hatékonyságára, na most konkrétan a jujutsura.
Egyébként - mester szinten, 10 év tanulás után, heti 6 nap edzéssel még az is lehet, hogy jó stílus. Nagyon kevés ember csinálja ilyen szinten :)
15# Már úgy vártam, hogy valaki benyögi ezt a klasszikus gyik-os marhaságot! :D Képzeld vettem a fáradságot a kedvedért, és kigyűjtöttem neked a lényeget ezzel kapcsolatban.
Röviden magyarul:
"Miben tér el a civil a többi Krav-Maga verziótól? (Katonai, testőri, rendőri, fegyverese légikisérő, swat stb.)
Abban, hogy a civil verzió sokkal összetettebb, mert a civilnek – még ha hihetetlen is – több ideje van edzésre, és jóval sokrétűbb problémák érhetik. A fegyveres testületeknek oktatott Krav-Maga specializált, annak megfelelően, hogy milyen feladatra történik a tréning. A civilben arra számitunk, hogy Nálad nincs eszköz, és a Téged érő támadásban több támadó is résztvehet, akár különféle tárgyakat is felhasználva. "
Tessék katonai és civil krav maga hosszan, magyarul:
Angolul:
" Ez vonatkozik a Ju-Jitsura is"
A fentieket figyelembe véve egyetértek! :D
Ezekkel az idézetekkel egyébként én is egyetértek. A civileknek a legnagyobb képzettségre lenne szükségük, mert ha már önvédelem, akkor bármilyen helyzethez alkalmazkodniuk kellhet, fegyvertelenül..
Most nekem amúgy mindegy hogy ezt a felkészítést hol kapják meg, van amiben nem hiszek, remélem a lehetőségekhez képest mindenki tud edzeni valami számára jó helyen.. meg van aki zumbázik, na hát ki mit :D
Épp hogy minél egyszerűbb dolgokat kell elsajátítani. A katonáknak pedig akár hiszed, akár nem több ideje van edzeni, mint az átlag civilnek. Lássuk csak milyen tényező hátráltatják az átlag civilt.
1. Nincs mindenütt jó edzés.
2. Rossz az időpont
3. Nem tudod kizárni a külvilágot
4. A hármas pontból következik, hogy nem tudod magad 100%-osan a harcművészetnek szentelni
Ezért kellene egy minél tömörebb, egyszerűbb rendszert oktatni, kevés csillámporral, minél hatékonyabban. A katonáknak meg nincs állandó hadi készültség, minden nap tudnak edzeni, nincs más dolguk, kevesebb stressz éri őket, mint téged a hétköznapokban. Én továbbra is az ösztönszerű műfajokat tartom a legjobbaknak, ezalatt értem az ökölvívást és birkózást. Hogy miért? MERT EZEK ÖSZTÖNSZERŰEK! Majd ha ezek mennek, akkor ki lehet egyéb dolgokkal egészíteni. Na nekem innentől le van zárva, nem vitatkozom. Szevasz!
"Na nekem innentől le van zárva, nem vitatkozom. Szevasz!"
Nehéz is lenne, ha nincs igazából semmi használható a kezedbe, csak mellébeszélés. Mert bocs ez mellébeszélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!