Önvédelem szempontjából melyik a leghatékonyabb japán ju jutsu klub?
Szerintem a ju jitsu nehéz megtanulni használható szinten, mondták is nihon tai ju-jitsun, hogy minimum 1 év. A Pavlov reflexek megjelenjenek, és hogy azt a mozgást élesben is tudd használni. De ha kitartó vagy és tényleg komolyan harcművész szeretnél lenni akkor nem szóltam. :) Inkább valami önvédelmi rendszert érdemes megtanulni, aminek az emberi feltétlen reflexekre épülő mozgása van. pl. krav maga (esetleg a defendo, bár olyanon még nem voltam)
Vagy az is jó, ha birkózni neki állsz, meg otthon súlyzózol mert attól iszonyat hamar megizmosodsz, és akkor már nem téged választanak. :D És az olcsó.
Lehet én is ezt fogom csinálni, mert elegem van a sok beszólaltatós kék szemű, szőke, Norvégból. Olyan jó lenne végig nézni, hogy ők félnek! :D
Egyébként a Kelemen ryu érdemes megnézni. Most majd fogják írni, hogy milyen hülye vagyok, hogy a krav magát preferálom meg a Kelemen István szervezetét. De, mondjuk pont lesz&@, nekem ez a véleményem. Kelemen Istvános talán a legkeményebb ju-jitsu edzés amin voltam (mondjuk csak egyszer voltam ott, de nagyon durván kifárasztott) 2 órás ellentétben a legtöbb másfél órás edzéssel, csak kicsit drága. [link]
Illetve még voltam egy hónapot itt is (ez olcsóbb)
Bocs, hogy kicsit hosszan írtam! Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert! :)
A gyakorlatban senki sem használ jujutsut. Nem működik.
Azok a technikák működnek belőle, amiket judo-sok, brazil jitsusok használnak. Önvédelemre ezeket lehet gyakorolni, kiegészítve ökölvívással (nyilván az ütés végett).
Ezt nem azért írom, nem vagyok egy küzdősportfanatikus, de a kravmaga sem fog működni. Az butított jujutsu, de az is életszerűtlen 'varázslás'.
Ha valaki az életszerű technikákat használja, gyakorolja jujutsuban, mellette valamiért/valahogy megtanul ütni, akkor ÉVEK alatt lehetne jó önvédelmi képessége. De sanszos hogy ez meg nem jujutsu edzés, pont ezt lehet judo/birkó/bjj edzéseken gyakorolni.. ezeket lehet kiegészíteni némi hagyományos jujutsu edzéssel, és akkor meglesz a valódi gyakorlat, erős, működő technikák és a harcművészeti alapok is ráépülhetnek. Ebbe szerintem sehol sem illik bele egy kravmaga, akkor már inkább a jujutsu. Vagy méginkább bármelyik küzdősport, I guess.
részben egyetértek, részben pedig nem... nem attól lesz valaki jó harcos, mert hatásos küzdõsportot választ, hanem ha a választott sportját magas szinten mûveli, gyorsak a reflexei és le tudja reagálni a szituációt... személyesen ismerek egy Bp-i szórakozóhelyi kidobó aki 13 éve balettozik és a saját szenemmel láttam, ahogy kipakol a szórakozóhelyrõl 4db jóltermett kancigót...
én 11 évet Judoztam, de a lábsöprésemtõl rettegett minden edzõtársam, ugyanis annyira nincs hozzá reflexem, hogy szétrógom a bokámmal a bokádat...
Hiàba ismerem a sportot, ha hiányzik a tehettség...
Ez így van, csak nem sokat változtat.
Tehát eleve tehetség kell, hogy valaki valamiben valamire vigye (például legyen esélye egy hátrányos önvédelmi szituációban megvédeni magát. önvédelmi szituáció mindig hátrányos, sosem 6 éves kislányok gumikéssel támadnak meg)
Aztán kell gyakorlatias, hatékony edzésmódszer, hogy megfelelő képességek, reflexek kialakuljanak. Ezek nélkül hiába gyakorol az ember bármit, balettot.. ha nincsenek képességek, akkor semmi sem fog menni. Nem elég tudni, hogy nem verhetik be az ember orrát, el is kell tudni kerülni a beverést.
Ha van mozgáskészség, akkor már balettal is le lehet rendezni 1-2 embert. Ehhez alapképességek és készségek kellenek. Jobban tartanék egy balettostól aki tud lépni, mint egy sportkaratéstól aki évek óta azt gyakorolja hogyan ne üssön jól, hogyan ne lépjen jól.
"Ezt nem azért írom, nem vagyok egy küzdősportfanatikus, de a kravmaga sem fog működni. Az butított jujutsu, de az is életszerűtlen 'varázslás'. "
Te se voltál valami sűrűn még krav maga edzésen, vagy valami nagyon bóvli helyen lehettél, vagy csak összeolvastál róla valamit a neten! Mind 1. Ez nem személyeskedés! Legyen ahogy akarod. Bőven elég ha én tudom mi az igazság...
Akinek meg az az igazság, hogy a kravmaga bárhol is működik, az nem ismeri az átlag, kommersz küzdősportok szintjét (ez még nem valami magas szint, ez az átlag).
De felőlem is bárkinek bármi lehet az igazsága, max. nem egyezik az enyémmel :D
Písz!
Na, akkor leírom egyszer és utoljára!
A krav maga meg a ju-jitsu olyan mozdulatokat tartalmaz amiket nem lehet sparringon gyakorolni, (mert sok lenne a hulla, meg a komoly sérülés) Pl. szembe nyúlás, veszélyes ízületi támadások, nemi szervek megrúgása, könyök ütés, nyitott tenyeres ütés
Ezért nincs benne a judo-ban, brazil jiu-jitsuban (bár ezen nem voltam, de ha küzdősport akkor gyanítom itt is) azok a technikák amik a ju-jitsuban megvannak.
Ezek a technikákat csak úgy lehet elsajátítani, hogy szimuláljuk a helyzeteket a párunkkal. És előbb vagy utóbb megjelennek az úgy nevezett pavlovi reflexek, amik jól tanították előjönnek egy veszélyes szituációban. (Nincs, de! Ez természettudomány! ha valamit sokat csinálsz azt fogod ösztönszerűen csinálni fog utána)
A krav maga csupán annyival lép tovább a hagyományos harcművészetektől, hogy az un. feltétlen reflexekhez igazítja ezeket a technikákat.
Egyébként ebből van "kikeverve" Parenthood: Boxing, Wrestling, Aikido, Judo, KAPAP
Nekem konklúzióm az, hogy krav maga sokkal hatékonyabb, élethűbb, mint pl. a thay wondo, bocs Béla szenszej ha ezt olvasod.
Egyébként van rajta sparring és erőnövelés, és támadási képességek fejlesztése nem is akár milyen! Szóval...
Bocs lemaradt egy link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!