Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy testépítő mit eszik?

Egy testépítő mit eszik?

Figyelt kérdés
Nem vagyok testépítő, de konditerembe járok. Kaptam már olyan választ másoktól, hogy szénhidrátot, fehérjét és zsírosat pedig ne. Felsorolnátok nekem olyan ételeket, amelyikben szénhidrát és sok fehérje van? (fehérjét kb tudom, hogy miben van) Előre is köszi.
2010. febr. 15. 09:53
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

csirkemell + rizs. minden formában

hal + rizs

marhahús + rizs.. stb. krumpli is jó lenne rizs helyett (nem a sült hanem a főtt változat) csak abból többet kell enni (grammra) mivel kevesebb benne a ch

2010. febr. 15. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Tápanyagforrások:

Fehérje:

elsőrangú: csirke, pulyka, halak, marhahús (ezek fehérjetartalma 20%), tojásfehérje (10%), ezekre alapozzunk.

másodrangú: proteinek (étrendkiegészítő porok), sovány sajtok, túrók, ezeket kiegészítésnek használjuk

Szénhidrát:

elsőrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%)

másodrangú: főtt burgonya (20%), durum és teljes kiőrlésű tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér

Rostanyag:

zöldségek

Zsír

elsőrangú: lenmagolaj, MCT, olajos magvak, halolajak, olívaolaj (főzés), extra szűz olívaolaj (öntet) stb.

másodrangú: telített zsírok (fizikailag minden olyan zsír, ami szilárd, állati zsiradékok stb.) ezeket a zsírforrásokat tartsuk lent az étrendünkben!

2010. febr. 15. 10:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Rendesek vagytok. :D
2010. febr. 15. 11:24
 4/8 Gyakor ***** válasza:

Amit az utolsó válaszoló felsorolt (inkább kimásolt, mert ismerős a szöveg :D) azok közül az elsőrangú zsírok közül nem kell tartani semelyiktől, mértékkel lehet fogyasztani őket, mivel ezek az ún. "jó" zsírok közé tartoznak. Ha bővebben érdekelnek, olvass utánuk :) pl. lenmagolajra itt egy jó cikk:

[link]

2010. febr. 15. 18:13
 5/8 anonim válasza:
5%
kakit
2010. márc. 9. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
főleg ehető ételeket + valoban 1 kis kakit is de csak néha,nagyon ritkán
2010. márc. 18. 21:53
 7/8 anonim válasza:
0%

ez akkora hülyeség! ki a sz.ar hiszi el hogy a testépítők rizst meg túrót esznek meg ch forrás meg protein bla bla,bla...... tény hogy kell (szedniük) enniük sokkal nagyobb mennyiségben proteint és szénhidrátot de ezektől sose néznének úgy ki ahogy kinéznek.... protein,tömegnövelő,kreatin ezek mind csak alap dolgok szerintetek mikor egy versenyre, készülnek segg szárazak meg 55 cm átmérőjű kezük van az a rizstől meg a túrótól van? olyan testépítő akit látsz pózolni újságokban meg tévében mind tolja magába a szart, manapság már az nem is testépítő aki legalább ne zabálna meg havonta egy bödön tömegnövelőt. jó lehet hogy nem egészen de azért...

[link]

2011. aug. 2. 18:39
 8/8 thewhiteman ***** válasza:

Kedves utolsó!És szerinted tömegnövelőbe mi van?Pumpamanó aki felpumpálja az izmokat?

Kéne oylan szabály is,hogy amihez nem értünk,oda nem írunk!!!!!!!bár ez szerintem alap.

2011. aug. 9. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!