Box kérdések? Több kérdés, pls?!
1. Ha 15,5 évesen kezdessz el boxolni és elég jól megy akkor kb. mennyi idő mèg versenyre mehetsz?
2. Mi a véleményetek a fej-test-fej-test taktikáról? Micky Ward használta.
3. Profi boxoló lehetek-e még ha mindent megteszek érte? Idáig amit akartam mindent megcsináltam, de ha ez lehetetlen akkor nem élem beke magam.
4. Milyen étrend kéne? Heti 3x járok terembe (saját testsúllyal kell kevernem). Mennyire legyen pontos hogy azért egy szálkás test összejöjjön?
5. 184 cm-mel milyen súlycsoportba kéne indulnom? 78kg vagyok...le menjek 75kg-os kategóriàba szerintetek?
Bocsi a sok kèrdésért, majd edzőmet is megkérdezem csak szeretnék tőletek is véleményeket hallani. Köszönöm szépen :)
1. Nem rögtön versennyel kezdesz, hanem "bemutató mérkőzésekkel" a versenyek előtt. Ami azt jelenti, hogy barátságos öklözés, de már a ringben, bíró is van, szóval kicsit visszaadja a verseny hangulatát. Ilyenre már 1/2 év után is elengedhet az edződ, ha nagyon jó vagy. Normális versenyre is elengednek 2-3 év után. Egyébként 5 év kinevelni egy versenyzőt.
2. Nem érdemes fejben taktikákat lejátszani, a jó boxoló az ellenfélhez igazodik, és hogy az edződ milyen kombinációkat gyakoroltat veled, az sok mindentől függ, egyéni stílusodtól, erősségeidtől, magasságodtól stb.
3. Profi boxolóink 10-12 éves korukban kezdenek el öklözni, szóval egy kicsit már túlkoros vagy, de nem lehetetlen. De miért akarsz profi lenni? Miért nem jó az olimpiai box? Ha világklasszis akarsz lenni, arról nagy eséllyel már lekéstél (mivel ahogyan az előttem szóló említi, 9-10 éves korukban legkésőbb edzeni kezdenek, ez azt jelenti, hogy a te életkorodra már jól képzett versenyzők, és mire te is képzett versenyző leszel, addigra ők már rutinos rókák stb.). Nem lehetetlen, de nehéz lesz.
4. Az étrend az tök ugyanaz mintha testépítő lennél, majd ha élversenyző leszel, beállítod a terhelési szintednek megfelelően.
5. Szerintem csak eddz szorgalmasan és majd az edző megmondja, amikor oda jutsz, hogy milyen súlycsoportban kellene indulnod. A magasságod csak egy információ, azt is tudni kellene, hogy milyen izomrendszered van vagy lesz majd ha intenzíven edzel. Nyilván ha terembe jársz és rendesen tömegelsz meg nagy súllyal edzel, akkor elkezd nőni a súlyod, és verseny előtt onnan kell majd lefogynod. De egyébként igen, nagy valószínűséggel _majd a verseny előtt!!_ le kell fogynod egy súlycsoporttal lejjebb, de az még odébb van.
Csak szeretnék ebből megélni. Régen is mindig boxolni akartam csak nem volt lehetőségem rá.
De azért megpróbàlok megtenni mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!