Egy bokszoló tényleg lazán elver egy muay thaiost?
"egy profi boxoló nagyon ritkán tud megverni egy profi muay thai-ost , muay thai-os megtérdeli vagy szájba könyökli vagy csak simán fejbe rugja"
Ja azért verte el a muay thai félisten Pramukot, albert Kraus....
Ha a használó lelki állapotától és a tapasztalattól függ, akkor viszont nem a stílustól.
Szerintem sem a stílus teszi az embert. Más kérdés, hogy egy kungfus/karatés a rossz edzésmódszerek mellett látszólag 'rosszabb' stílust gyakorol mint egy thaiboxoló. A valóságban nem, csak az edzőik sz.arok.
Viszont szerintem is minden stílus gyakorlója lehet jó meg jobb - másoknál.
Egy dolog, hogy általában egy birkózó földre visz egy állóharcost, de azt egyetlen állóharc stílus nem tanítja, hogy hagyják a birkózót dominálni. Az meg már a harcos képességeinek kérdése, hogy le tud-e reagálni most a példám szerint egy birkózót, egy földrevitelt vagy nem. Amiben persze számít az edzője, a felkészítése tehát úgymond a stílus is, de valójában ez nem a stílus. Általában thaiboxolók (tudtommal) nem készülnek földharcra, általában ezért hátrányban vannak földharc technikák, földrevitel ellen. Igaz? Na, ez az edzőkön múlik igazából és nem a stíluson, szerintem.
Utcára is jó lehetne minden stílus.. csak tudni kell a gyakorlatban elkerülni a pofonokat és a szúrásokat, osztani meg tudni kell őket. Ez stílusfüggetlen, kizárólag az emberen (és a pillanatnyi állapotán) múlik. Hogy mire képes, az meg összefüggésben van az edzésmúltjával persze, az edzésmúlt már összefüggésben van a stílussal amit gyakorol, de edzésmódszerek stíluson belül is változhatnak, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!