Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy színvak vagy színtévesztő...

Egy színvak vagy színtévesztő emberből lehet profi MMA harcos vagy bokszoló? (többi lent)

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez egy nagyon hülye kérdés, mert a színlátásnak mi köze van a harchoz? De az olyan embereknek akiknek nem jó a színlátásuk nem lehetnek rendőrök, katonák, pilóták meg stb. Csak kíváncsiságból kérdezem (mert én is színtévesztő vagyok), hogy a színvakság vagy a színtévesztés vissa tudja-e tartani az embert abban hogy profi MMA-s legyen. Mégegyszer tudom hogy egy nagyon hülye kérdés, de csak a biztonság kedvéért feltettem mert nem vagyok 100% biztos ebben.
2014. dec. 24. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem nem. de egy sportorvostól kell megkérdezni.
2014. dec. 24. 11:12
 2/4 anonim ***** válasza:
mármint, ha versenyzel, oda kell sportorvosi igazolás, ott lehet probléma.
2014. dec. 24. 11:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért a kettő nem ugyanaz, sőt köze nincs egymáshoz. A színvakok konkrétan fekete-fehérben látnak mindent. A színtévesztők viszont 90%-ban csak színárnyalatokat kevernek, aminek az ég egy adta világon semmi jelentősége nincs az életben, mert nem látnak a zöld helyett pirosat, a kék helyett rózsaszínt, stb...csupán a színárnyalatok között lehet keveredés, tehát ha egymás mellé teszel 100 különböző színárnyalatú zöld festékmintát, lehet egy-kettőt össze fog keverni az ember. Ezen alapul az a bizonyos babos könyv is, ott is a színárnyalatokkal játszanak. És M.O.-n kívül nem sok helyen foglalkoznak ilyen komoly szinten a színtévesztéssel, amennyiben csak ilyen minimálisan van jelen.(mert kivételek akadnak mindenben) De mint tudjuk, itthon az összes bolha elefánt :D

A kérdésre válaszolva: külföldön a kutyát sem fogja érdekelni, itthon valószínűleg bele fognak kötni, de megjegyezni biztos meg fogják.

2014. dec. 24. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez a színtévesztő dolog egy nagy baromság.Semmiben nem hátráltat.Katonának vannak ágai,ami lehetsz színtévesztőknt.Ha jól tudom,Amerikában még rendőr is lehetsz színtévesztőként.
2014. dec. 24. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!